19.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Informacije iz fudbala

ZVORNIK – U Premijer ligi BiH, igrano je sedmo kolo. Fudbaleri Borca iz Banja Luke, poraženi su u Sarajevu od istoimene domaće ekipe sa 4:2. Krupa je izgubila na svom terenu od tuzlanske Slobode sa 3:2, a Radnik je ostao bez bodova u utakmci sa Tuzla sitijem u gostima, izgubivši sa 1:0.

Na tabeli vodi Željezničar sa 15 bodova. Borac je četvrti sa 12, Radnik je na desetom mjestu sa 4, koliko ima i Krupa na 11. mjestu.

U Prvoj ligi Republike Srske, Drina je gostovala u Novom Gradu, gdje je sa domaćom Slobodom igrala nerješeno 1:1. Poveli su Zvorničani preko Slađana Stupara u 16. minuti i imali tri boda u džepu sve do 90. minuta kada su domaći izjednačili.

U važnijim utakmicama 6. kola Rudar Prijedor je savladao ekipu Tekstilca sa 2:0, Sloga je bila bolja od Leotara iz Trebinja i slavila sa 2:0. U ostalim susretima postignuti su ovi rezultati: Kozara-Borac 0:0, Podrinje-Jedinstvo 1:2, Željezničar-Modriča 0:1, Sutjeska-Zvijezda 09, 0:1 i Slavija-Ljubić 1:0.

Na tabeli vode Leotar i Rudar Prijedor sa po 13 bodova. Sloboda i Sloga imaju po 11, Drina je deseta sa osam bodova. Na začelju su Sutjeska sa 2, i Podrinje sa jednim bodom.

U idućem kolu Drina, dočekuje Željezničar iz Banja Luike. Derbi vodećih ekipa će se igrati u Trebinju, gdje će Leotar dočekati Rudar Prijedor.

U Drugoj ligi, grupa Istok, Budućnost iz Pilice je slavila na svom terenu protiv ekipe Stakorine iz Čajniča sa 1:0 i zadržala vodeću poziciju na tabeli. Vlasenica je donjela bod iz Gacka, igrajući 2:2 protiv domaće Madosti. U komšijskom derbiju u Srebrenici, Guber je savladao Bratstvo iz Bratunca sa 2:1, a Proleter je u Dvorovima savladao Miliće sa 3:2. Guber je drugi na tabeli sa 13 bodova. Vlasenica je sedma sa 7, Milići, na 13, mjestu imaju šest, a poslednje Bratstvo ima 3 boda.

U idućem kolu Budućnost gostuje u Brocu gdje igra protiv Jedinstva. Bratsvo dočekuje Proleter, Milići, ekipu famosa, a Vlasenica je domaćin ekipi Romanije iz Pala.

U šestom kolu Regionalne lige, grupa Istok postignuti su ovi rezultati: Tabanci-Sloboda 3:1, Janja-Jedinstvo 0:3, Partizan-Lokanj 4:3, Mladost-Podinje 2:0, Trnovica-Omladinac 2:1 i Šekovići-Čelopek 10:0.

Na tabeli vodi Sloga sa 16 bodova.Tabanci su drugi sa 14, Trnovica treća, sa 13, Jedinstvo deveto sa 8, koliko ima i Podrinje na desetom mjestu.Lokanj na 14. ima tri, a poslednji je Čelopek bez bodova.

Rezultati trećeg kola Područne lige, grupa Birač:Borac-Jasenica 2:2, Pecka-Birač 1:4, Radnički-Jadar 1:2, Polet-Budućnost 5:0 i Branjevo-Jardan 4:2.

Tabela: Polet i Birač vode sa po devet bodova, slijede: Jadar i Branjevo sa po šest, Birač i Budućnost po 4, Radnički, ima tri, Jasenica i Pecka po 1, a poslednji Jardan je bez bodova.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se