4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

I Zeohem demantuje tekst „Trojac bez kormilara“, objavljen na portalu BN TV

ZVORNIK – Povodom pisanja portala BN televizije oglasila se kompanija Alumina demantom, ali i kompanija Zeohem koja je pomenuta u tekstu.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Želimo ovim pismom da Vam skrenemo pažnju da je na internet portalu BN TV, objavljen je tekst pod naslovom „Trojac bez kormilara“, kojim su u velikoj mjeri iznesene neistine, tj. laži, kao i prezentovane maliciozne insinuacije, očigledno sa namjerom da se dovede u sumnju poslovanje firme „ZEOCHEM“ Zvornik, za zvorničkom kompanijom „Alumina“.

U vezi navedenog, a bez potrebe i namjere obrazlaganja tehnološkog konteksta i razvoja zajedničkih proizvoda „Alumina“-e i „Zeochem“-a Zvornik, želimo naglasiti da je potpuna neistina to da je narušena poslovna saradnja ovih kompanija, te da je postrojenje firme „Alumina“ konzervirano, jer se isporuka svih sirovina odvija nesmetano.

Upravo suprotno od navedenog, želimo naglasiti da je poslovna saradnja sa Aluminom na izuzetno visokom profesionalnom nivou, te da stručnjaci naših razvojnih odjeljenja i tehnolozi zaduženi za proizvodnju, konstantno rade na unapređenju same proizvodnje, koja se svakako nesmetano odvija, te da na redovnom nivou (svakih 15 dana), imamo zajedničke sastanke, na kojima se pored već pomenute stalne teme (unapređenje proizvodnje), raspravlja o razvoju proizvodnje novih proizvoda, gdje su pojedini projekti u već poodmakloj fazi, tj. gdje se već radi probna proizvodnja.

Takođe, a što je isto rezultat dobre i redovne saradnje, želimo naglasiti da se isporuke silika gela svakodnevno povećavaju, pogotovo u odnosu period iz početka saradnje, a kako na tržištu postoji tražnja za proizvodima koje ZEOCHEM proizvodi od ove sirovine, za očekivati je da će isporuke i u narednoj godini, biti veće za oko 20% u odnosu na tekuću, što je svakako ozbiljan uspjeh, pogotovo u vrijeme globalne krize izazvane korona virusom. U skladu sa navedenim, molimo Vas da u što skorije vrijeme objavite ovaj demanti, te da svakako kao novinari kod pripreme sličnih tekstova, obavezno provjerite tačnost informacija o kojima pišete, jer svako iznošenje neistina na ovaj način, može nanijeti ozbiljnu štetu subjektima o kojima je riječ, što za posljedicu može imati i pravne sankcije, jer je svakako zakonski regulisano da u sličnim slučajevima novinar, odnosno odgovorni urednik, odgovaraju za štetu nastalu objavljivanjem određene informacije, ako se dokaže da ista ima kao rezultat štetne posljedice po lice koje zbog njenog objavljivanja tu štetu trpi.

U nadi da ćete ovaj demanti objaviti, te da ćete kolegama novinarima svakako ukazivati na na ozbiljnost profesije i prenošenje tačnih informacia, pogotovo kada su u pitanju slični tekstovi, a bez obzira o kome je riječ, srdačno Vas pozdravljamo i unaprijed zahvaljujemo, stoji u saopštenju koje je potpisao direktor Zoran Petković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se