-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Gradonačelnik čestitao učenicima početak nove školske godine

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je danas svim zvorničkim učenicima početak nove školske godine, a po tradiciji, prvacima je dao i prigodne poklone sa željom da im ovaj prvi dan i po tome ostane u lijepom sjećanju.

„Ovo 14 generacija prvačića koju dočekujem, a ova je specifična jer polaze u školu u vrlo neobičnim okolnostima koje su iznuđene pandemijom virusa korona. Zzahvalan sam rukovodstvima svih naših škola koja su zajedno sa nama uspjela iznaći rješenja da se ispoštuju preporučene mjere Instituta za javno zdravstvo i Ministarstva prosvjete – rekao je prilikom posjete prvacima u OŠ „Sveti Sava“ gradonačelnik koji smatra da su se mališani uželjeli škole i da neće biti problema ni kada je primjena mjera u pitanju.

On je istakao da na području grada Zvornika ima skoro 5.500 učenika u osnovnim i srednjim školama, te da se radi na usaglašavanju prvoza učenika putnika sa školskim smjenama kojih sada ima i po četiri.

Gradonačelnik je i u ovoj, kao i u OŠ „Desanka Maksimović“ Čelopek koju je danas posjetio, poručio učenicima da poštuju mjere i čuvaju sebe i svoje drugare. On im je poželio da vole svoju školu, da uče i slušaju učitelje, da se lijepo druže i da izrastu u dobre ljude.

Direktor zvorničke osnovne škola Goran Ivanović naglasio je da su spremno dočekali novu školsku godinu uz poštovanje svih mjera nadležnih institucija. U prvi razred u OŠ „Sveti Sava“ upisano je 127 učenika u centralnoj školi i 10 u područnim odjeljenjima. Ova škola broji ukupno 1.456 đaka.

Direktor OŠ „Desanka Maksimović“ Čelopek Sanja Tanacković rekla je da se nastava  odvija u šest školskih objekata od kojih svaki ima svoj ritam, tako da se u centralnoj školi u Čelopeku i područnom odjeljenju u Karakaju nastava izvodi u četiri smjene, u područnim odjeljenjima Ceru, Petkovcima i Oraovcu u dvije smjene i u odjeljenju u Križevićima u tri smjene. I u ovoj školi koju pohađa preko 1.160 učenika od kojih su 98 prvaci sprovedene su sve preporuke i mjere nadležnih institucija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se