23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ðukanović: Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije bio greška

Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da je uvjeren da Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije greška i dodao da kakav god bio odnos nove vlade prema njemu, siguran je da se pitanje crkve u doglednoj budućnosti mora riješiti.

Kaže da se ne može previdjeti status pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a taj status, navodi, logično želi da uspostavi kontinuitet sa onim statusom koji je pravoslavna crkva imala nekada u nezavisnoj Crnoj Gori.

-To je bila autokefalna pravoslavna crkva Crne Gore i vjerujem da je potpuno legitimna intencija crnogorske, vjerske i političke javnosti da nakon obnove države obnovi one vrijednosti koje predstavljaju tradiciju crnogorskog društva – rekao je Ðukanović za Njuzmaksadria TV.

Na pitanje da li će nova vlada nastaviti putem sprovođenja u praksu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Ðukanović kaže da vlade dolaze i mijenjaju se i u skladu sa svojim političkim, nacionalnim i političkim profilom mogu da ignorišu neke činjenice, ali te činjenice, ističe, prije ili kasnije moraju da prevagnu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se