14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas pretežno oblačno, mjestimično pljuskovi i grmljavina

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa lokanim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na jugu, te najvišom temperaturom od 23 do 28 stepeni Celzijusovih.
Jutro promjenljivo do pretežno oblačno uz uslove za maglu samo lokalno u kotlinama, dok će na jugu biti pljuskova i grmljavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva u sjevernim predjelima biće suvo i sa sunčanim intervalima, a na jugu i u centralnom planinskom pojasu promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Poslije podne će na sjeverozapadu, zapadu i sjeveru biti sunčanije, a od juga prema centralnim predjelima, na istok i sjeveroistok oblačno i nestabilno.

Prema večeri i u noći očekuje se smanjenje oblačnosti u većini predjela, osim juga gdje ostaje promjenljivo do pretežno oblačno i dalje uz mogućnost po kojeg pljuska.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica šest, Sokolac 11, Han Pijesak, Čemerno i Livno 12, Gacko, Mrkonjić Grad, Ivan sedlo i Jajce 13, Višegrad, Nevesinje, Tuzla i Zenica 14, Sarajevo 15, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Doboj i Zvornik 16, Mostar i Trebinje 17, Bihać i Neum 18, te Gradačac 19 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se