15.4 C
Zvornik
01. јуна 2023.

Abazović: Imamo prijedlog ko bi bio predsjednik Skupština

Nosilac liste koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović rekao je nakon konsultativnog sastanka sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem da je dogovoreno da se 23. septembra verifikuju mandati i izabere predsjednik novog saziva parlamenta.

-Imamo već prijedlog ko bi bio predsjednik Skupštine. Što se tiče Vlade, trebaće više vremena da se ona konstituiše jer ima više obaveza. To se odmah neće desiti. Trebaće nam određeni broj dana – rekao je Abazović.

On je dodao da se nisu osjećale nikakve opstrukcije.

-Uspjeli smo da u katastrofalnim uslovima pobijedimo mafiju i nadam se da će to Skupština da pokaže. Zbog virusa korona moramo da ubrzamo proceduru onih kojih treba da predstavljaju Vladu i Skupštinu -rekao je Abazović.

Milutin Đukanović, kandidat za poslanika koalicije „Za budućnost Crne Gore“, zahvalio je građanima, poručivši da niko ne treba da sumnja da ova koalicija neće znati da valorizuje građansku volju bez DPS-a.

On je ocijenio da neće biti problem da se formira skupštinska većina, te da je prirodni put da lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić bude mandatar.

Branimir Gvozdenović iz DPS-a rekao je da je ta stranka pokazala ozbiljnost i odgovornost kao državotvorna partija i kada pobjeđuje i kada ne pobjeđuje.

-Priznali smo rezultate, bićemo na sjednici, stvorićemo kvorum, davaćemo doprinos demokratskoj atmosferi. DPS ima veću odgovornost jer je državotvorna partija“, poručio je Gvozdenović.

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ osvojila je 30 mandata, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 27, koalicija „Mir je naša nacija“ deset, a platforma „Crno na bijelo“ četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva, dok će po jednog predstavnika imati Albanska lista „Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu“ i koalicija „Jedonoglasno“. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
967PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se