9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Vidoje Petrović ponovo izabran za gradonačelnika Loznice

Odbornici Skupštine grada Loznice, većinom od 50 glasova, za gradonačelnika su ponovo izabrali Vidoja Petrovića, diplomiranog oficira policije, iz Lešnice, člana Srpske napredne stranke, koji je tu funkciju obavljao i protekla četiri mandata.

Od 2004. do 2008. Petrović je bio prvi neposredno izabrani predsjednik opštine Loznica, a od 2008. do 2020. godine u tri uzastopna mandata gradonačelnik Loznice. Tri puta je bio biran za narodnog poslanika Republike Srbije, 2007. 2008. i 2012. godine, ali je vraćao mandat.

Za posvećenost i stvaralačku energiju Vidoje Petrović je više puta pohvaljivan i nagrađivan od zvaničnih institucija Srbije, međunarodnih organizacija i diplomatskih misija. Član je predsjedništva Srpske napredne stranke i predsjednik gradskog odbora u Loznici.

Na početku svog petog mandata gradonačelnik Vidoje Petrović je poručio građanima da će rukovodstvo grada u narednom periodu nastaviti da od Loznice pravi mnogo bolje mjesto za život, uz ocjenu da je taj grad sigurno grad budućnosti, kao i da će za pet do sedam godina biti jedan od najbogatijih gradova u Srbiji.

Na prijedlog gradonačelnika Loznice, odbornici su objedinjeno tajnim glasanjem birali i zamjenika gradonačelnika Loznice. Ta funkcija povjerena je Marku Vidiću, diplomiranom inženjeru elektrotehnike iz Loznice. Novi zamjenik gradonačelnika nije stranačka ličnost.

Skupština grada Loznice je izabrala i devet članova gradskog vijeća i to su: dr Radovan Divnić, Đorđe Vukmirović, Biljana Filipović, Živko Stefanović, Marko Jovanović, Miroslav Panić, svi sa liste Srpske napredne stranke, Milan Nedeljković, nestranačka ličnost, Dragić Mladenović iz PUPS-a i Vladimir Matić sa liste SPS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se