15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

U školama u Srpskoj rizik od zaraze sveden na minimum

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je veoma važno da roditelji znaju da je u školama stvoreno sigurno okruženje i rizik od zaraze sveden na minimum.

– U školama će biti pojačana higijena prostora, kao i lična higijena nastavnika i učenika. Dezinfekcija ruku prije početka nastave biće obavezna. Apelujem na roditelje da se i sami pridržavaju mjera, prate zdravstveno stanje djece i mjere im temperaturu prije polaska u školu, s ciljem sprečavanja zaraze u školama – rekla je Trivićeva za „Euroblic“.

Ona je naglasila da je vrlo važno da se učenicima na razumljiv način objasni novi sistem rada i ponašanja u školama.

– Sada nam je potrebno strpljenje i razumijevanje, kako bismo išli u korak sa svim izazovima. Neophodno je striktno poštovanje epidemioloških mjera, kako u školi, tako i u okruženju u kojem dijete boravi – dodala je Trivićeva i ponovila da će u slučaju pojave simptoma virusa korona tokom boravka u školi učenik ili nastavnik biti izolovani.

Ona je podsjetila da će Ministarstvo prosvjete i kulture Repbulike Srpske izdvojiti dodatnih 3,5 miliona KM za škole kako bi nabavile dovoljno sredstava za pojačanu dezinfekciju i higijenu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se