15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Tokom pojačane kontrole šest vozača lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 14. do 16. avgusta 2020. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 273 učesnika u saobraćaju, od kojih je 135 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 213 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 32 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Šest vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok su tri učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 100 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik provodi kampanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“, u okviru koje će nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, saopštili su iz PU Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se