8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Srbija sprovodi dodatne mjere na granočnim prelazima

Ministar zdravlja Zlatibor Lonočar razgovarao je danas u Banji Koviljači sa lekarima iz Loznice, Šapca, Valjeva, Užica, Čigote i Banje Koviljače, koji su radili u kovid bolnicama i preneo kako se u daljoj zaštiti od širenja virusa na graničnim prelazima sporovode dodatne mere zaštite i da sanitarni inspektori građanima koji ulaze u Srbiju, mere tremperaturu, i po potrebi ih šalju u kovid ambulante.

Lončar je na skupu u Banji Kovaljači lekare informisao i o dodatnim merama koje država preduzima imajući u vidu i savet SZO, a kada je reč građanima koji dolaze iz zemlja i regiona u kojima je broj zaraženih korona virusom mnogoveći nego u Srbiji .

Na graničnim prelazima građani koji se vraćaju u zemlju dobiju, rekao je, zdravstveni materijal sa informacijama i uputsvima kako da se oni ponašaju.

-Naši inspektori kontaktiraju te ljude, uzimaju im anamnezu, mere tremperaturu i po porceni ih šalju u kovid ambulante-rekao je Lončar i ponovio da nema mesta za opuštanje zbog čega moraju da se poštuju mere koje daju rezultate.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se