SNSD ima 20 kandidata za načelnike mlađih od 40 godina

SNSD, kao najjača politička stranka u Republici Srpskoj i BiH, na lokalne izbore izlazi sa 20 kandidata za načelnike koji su mlađi od 40 godina, rekao je Srni kandidat ove stranke za načelnika opštine Pelagićevo Slavko Tešić.

Dvadesetsedmogodišnji Tešić, koji je jedan od najmlađih kandidata za načelnika u Srpskoj, ocjenjuje da je to dokaz da SNSD nastavlja sa tradicijom da prepušta odgovornost mlađim naraštajima.

On ističe da ohrabruje činjenica da se na političkoj sceni pojavljuju mlada lica koja su spremna da preuzmu odgovornost za svoje lokalne zajednice i zemlju.

Tešić je rekao da se za kandidaturu odlučio najviše zbog poboljšanja položaja i kvaliteta života mladih u Pelagićevu i kako bi se spriječio njihov odlazak iz ove opštine.

-Mladi sugrađani, nažalost, sve više zasnivaju porodice u nekim perspektivnijim opštinama i gradovima. Pelagićevo je nekad bilo prepoznatljivo i po ostvarivanju značajnih sportskih uspjeha i želja mi je da naši sportisti ponovo dobiju uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata, a samim tim i bolju promociju Pelagićeva – poručio je Tešić.

On je naveo da, zahvaljujući trogodišnjem iskustvu koje je stekao na funkciji predsjednika Skupštine opštine, sada jasnije sagledava probleme mladih i da do njihovih rješenja često dolazi u razgovoru sa sugađanima.

-Vodimo računa i o problemima ostalih sugrađana. Cilj nam je srećniji i kvalitetniji život svih stanovnika Pelagićeva i uvjeren sam da zajedničkim pronalskom najboljih rješenja možemo to i da ostvarimo – istakao je Tešić.

On je naglasio da se riječ mladih teško čuje, ali da su to uspjeli u Pelagićevu vrijedno radeći na važnim projektima za opštinu proteklih godina.

Tešić je svim mladim ljudima čestitao Međunarodni dan mladih, koji se u svijetu obilježava 12. avgusta.

Back to top button