Društvoizbor urednikanaslovnaVIJESTI

Od testiranih 585 uzoraka pozitivno 89, preminuo muškarac iz Foče

BANJALUKA – U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa prisustvo virusa korona utvrđeno kod još 89 osoba od testiranih 585, a jedna osoba je preminula, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz Instituta navode da im je prijavljena smrt muškarca iz Foče koji je bio zaražen virusom korona.

Kada je riječ o novooboljelima, riječ je o 48 muških i 41 ženskoj osobi, od kojih je 14 mlađe, 56 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Banjaluke, osam iz Zvornika, po sedam iz Gradiške, Istočne Ilidže i Pala, po šest iz Doboja i Prijedora, po četiri iz Teslića i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Laktaša, Foče, Oštre Luke i Bijeljine, dvije iz Šekovića i po jedna iz Dervente, Šamca, Bratunca, Kozarske Dubice, Kneževa, Srebrenice, Višegrada, Osmaka, Petrova, Čelnica, Ribnika i Kotor Varoša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.257 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 245 osoba koje su bile pozitivne na virus korona.

U Republici Srpskoj se od novog virusa korona do sada oporavilo ukupno 4.254 osoba, a testirano je ukupno 63.909 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 234, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 173.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.181 osoba, a nadzor je završen kod 54.375 osobe.

Izvor
Srna
Tagovi
Back to top button
Close
Close