Od danas pojačana kontrola saobraćaja u Republici Srpskoj

Pojačana kontrola saobraćaja od danas počinje na putevima širom Republike Srpske. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova motriće na sve učesnike u saobraćaju. Odnos vozač-pješak, biciklisti, vozači traktora, motociklisti posebno će biti kontrolisani.

Pojačane će biti i kontrole na prisustvo alkohola, droge i psihoaktivnih lijekova u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Akcija će trajati do 16. avgusta, saobraćaj će biti kontrolisan u svako doba dana, kontrola saobraćaja biće rađena i u gradskim područjima, ali i na lokalnim, regionalim i nekategorisanim putevima.

I ova akcija policije odvija se u sklopu kamanje „Vozi oprezno, putuj bezbijedno“. Traje još od prošlog mjeseca. Banjalučka policija sprovela je već pet različitih kontrola saobraćaja. Kontrolisano je sve, od brzine, do sigurnosti djece u saobraćaju. 

Da ima potrebe za ovakvim akcijama govore i brojke. Tako je od 26 kontrolisanih motociklista proteklog vikenda, svih 26 sankcionisano, uglavnom zbog nenošenja kacige. Sankcija je bilo i u periodu od 23. do 26. jula kada se posebna pažnja posvetila biciklistima i vozačima motocikla i mopeda.

-U toku mjeseca jula tačnije od 23. do 26. jula realizovana je akcija iz bezjednosti saobraćaja sa ukupno 278 vozača, 38 je sankcionisano zbog nenošenja kacige, 18 vozača nije imalo položen ispit A kategorije, 15 je istekla potvrda o vlasništvu i 15 vozača nije imalo registarsku oznaku od motocikla – istakla je Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

Izvor
atv
Back to top button