-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Kraj radova na mostu. Sutra moguće otvaranje za saobraćaj

ZVORNIK – Na konferenciji za medije koju je gradonačelnik Zoran Stevanović održao na mostu kralja Aleksandra I Karađorđevića, konstatovano je da su radovi u finišu i da će se danas da završiti sa čišćenjem. Skladno dogovoru graničnih policija dvije države, moglo bi da dođe i do početka upotrebe mosta za pješački saobraćaj već u toku sutrašnjeg dana.

Gradonačelnik se složio sa tvrdnjom da je se sve moglo i prije završiti, ali problem je nastao jer je došlo do greške u projektu vezano za podlogu. Naime, po projektu podloga je trebalo da bude asfaltna, sa čim se u gradskoj upravi nisu složili, pa se na štetu budžeta uradila kocka.

Srbija je za rekonstrukciju ovog mosta izdvojila 600 hiljada evra, dok je grad Zvornik učestvovao sa 750 hiljada KM.

Stevanović je istakao da ovo nije kraj i da će biti još radova na mostu. Radiće se na početku ulaza na most sa zvorničke strane, na izjednačavanju podloga, ali to neće uticati na odvijanje saobraćaja. Takođe, u planu je i dekorativna rasvjeta do kraja godine ili početkom sledeće.

Gradonačelnik Zvornika se još jednom zahvalio građanstvu na strpljenju, i uputio izvinjenje svima koji su mislili da može brže i više.

Konstatovao je da milion i 200 000 ljudi pređe granicu samo preko zvorničkih mostova i da stoga nema mjesta improvizaciji kada se bilo koji most renovira.

Kako će se održavati most

Ratifikacijom međudržavnog sporazuma odrediće se koja država koji most održava dužinom cijele granice sa Srbijom. Most kralja Aleksandra održavaće država Srbija.

Obnova Šepka i Karakaja

U dogovoru Srpske i Srbije kreće rekonstrukcija svih mostova koji nas spajaju. Prioritet su mostovi u Šepku i Karakaju. Oba mosta su podignuta prije pola vijeka. Na njima do sad nije bilo ozbiljnijih radova na rekonstrukciji. Dnevno preko Karakaja uđe i izađe preko 100 teretnih vozila i krajnje je vrijeme da se nešto po pitanju ovakvih graničnih prelaza radi, poručio je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se