7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Kada je vrijeme za prodaju starog automobila

Piše Srbijanka Stanković

Već duži vremenski period razmišljate o kupovini novog automobila? Niste sigurni koliko bi to bila pametna odluka i zanima vas da li postoji idealno vrijeme za prodaju starog automobila i kada bi to bilo u vašem slučaju?

Kako su automobili najpopularnije prevozno sredstvo na svijetu, mnogima neophodno za svakodnevno funkcionisanje i obavljanje raznih svakodnevnih stvari, posjedovanje kvalitetnog automobila je mnogima od velikog značaja.

Kako bi sebi obezbijedili noviji automobil, prva i osnovna stvar jeste da razmislite šta ćete uraditi sa vašim starim autom. Ukoliko želite da obezbijedite sebi adekvatnu količinu novca, prodaja je rešenje koje će vam biti od velikog značaja prilikom kupovine novog automobila.

Pročitajte kada je idealno vrijeme za prodaju starog automobila i zašto ne bi trebalo da je odlažete.

#1 Sve češće odvozite auto kod automehaničara

U poslednje vrijeme vam se sve češće dešavaju nepredviđeni kvarovi na automobilu? Auto neće da vam upali? Kočnice škripe i ne rade kako treba? Potrebna mu je popravka koja puno košta i koja vam se gotovo ni ne isplati?

Ukoliko se suočavate sa sve učestalijim kvarovima i svako malo ste u posjeti automehaničaru, možda je krajnje vrijeme da razmislite o prodaji i kupovini novijeg i ispravnijeg automobila koji će vam biti od velikog značaja.

Ne zaboravite da su automobili roba koja veoma brzo gubi vrijednost i da njihova cijena opada iz godine u godinu, pojavom novih, boljih automobila na tržištu. Iz tog razloga, čekanje na prodaju nije dobra opcija i nešto što će vam se isplatiti.

Što se prije odlučite na prodaju starog automobila, moći ćete veću količinu novca da uzmete, a samim tim i bolji noviji auto koji će vam se isplatiti na duže staze.

popravka automobila kod majstora

#2  Novi članovi porodice zahtijevaju veći automobil

Bilo da ste se nedavno vjenčali, postali roditelj ili ste nabavili kućnog ljubimca, svakako će vam biti potreban veliki automobil kako bi bilo dovoljno prostora za svakog člana i kako bi im se obezbijedio adekvatan prostor za prijatnu vožnju u autu.

Bebe i mala djeca će svakako zahtijevati auto sjedišta koja su dizajnirana specijalno za njih i njihovu dobru bezbijednost prilikom vožnje u automobilu. Ona mogu da budu glomazna i da zauzimaju više od jednog mjesta, naročito ako računate i na opremu za bebe koja će vam biti neophodna u svakom trenutku. Zato je važno da što prije odaberete veći auto kako bi svi mogli da uživaju u udobnoj vožnji.

#3 Povoljan novi automobil kakav ste oduvijek željeli

Bez obzira na to da li ste dugo razmišljali o kupovini novog, određenog modela automobila ili ne, gotovo da ne postoji ništa ljepše nego kad taj auto “pronađe vas” i to po veoma povoljnoj cijeni, koju niste očekivali.

Zato, ukoliko vam se desi da naletite na idealnu i povoljnu ponudu auta, nemojte se dugo premišljati, već iskoristite priliku da kupite onaj automobil o kome ste dugo maštali po izuzetno povoljnoj cijeni, a stari prodajte kako biste imali određenu sumu novca za kupovinu novog.

#4 Odlična ponuda banaka za auto kredite

Za sve ljude koji nisu tkz. “keš kupci” i koji računaju na kredite od banaka, jako je bitno da iskoristite povoljne uslove kako biste mogli da prođete najpovoljnije moguće. Kada se pojave uslovi za najminimalniju moguću kamatu onda je idealno vrijeme za kupovinu novijeg automobila.

Uz određeno strpljenje i malo sreće, moći ćete da obezbijedite sebi odličan način za kupovinu auta koji ste toliko dugo želeli, i to zahvaljujući kamati koju vaš džep skoro neće ni osjetiti na mjesečnom nivou. Zato, iskoristite odličan trenutak za podizanje kredita koji će vam biti od velikog značaja.

#5 Potreban vam je novac za druge, važnije stvari

Na posao idete pješke, biciklom ili autobusom? Imate stari automobil koji gotovo ni ne vozite i ne koristite, već vam isključivo zauzima prostor u garaži? Onda je krajnje vrijeme da razmislite o prodaji.

O prodaji starog automobila je idealno razmišljati naročito ukoliko vam je novac neophodan za neke druge, važnije stvari, kao što je: školovanje djeteta, kupovina novog stana ili poslovnog objekta, ulaganje u neki biznis, i slično.

Novi poslovni uspjesi su idealan povod za novi auto

Ne postoji ništa slađe nego kada sebe častite sa novim autom usljed postignutih poslovnih uspjeha. Bilo da ste ostvarili određeni novčani bonus, unaprijeđenje, ili ste se zaposlili u novoj firmi, to može da bude sjajan povod da vaše staro vozilo prodate i da sebi kupite auto koji će da simbolizuje vaš postignuti poslovni uspjeh.

Ukoliko imate takvih želja i mogućnosti, onda je ovo svakako najslađi povod i najbolje vrijeme za ovako nešto!

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se