10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Još jedna priča o lažnom članku

Pa da se upoznamo. Ja sam Bojana Tanacković i ja sam glavni urednik portala Zvornik Danas. 

Prvo da raščistimo formalnosti, da, ja sam, takođe, ta koja je objavila članak sa lažnim informacijama o otmici djeteta i pokrenula lavinu. Svega. 

Zašto imam potrebu da vam se predstavim? Zato što se cijeli život izmičem u kraj, vođena finim manirima i dobrim vaspitanjem, puštam svakojakim varoškim kabadahijama da mi pišaju po glavi, jer jelte, ja sam bolje vaspitana. Zašto sada? 

Pa, jer je sad došla tačka topljenja. Niti je ta vijest nešto kroz šta nije prošao, bezmalo svaki novinar, na ovaj ili onaj način, niti je novinarski posao moj izvor egzistencije pa sad da brinem i ako propadne cijela stvar. Jednostavno višnja na tortu svim zlobama i svim sklanjanjima. Svim pobjedama proslavljenim u tišini i svim porazima kojima vam razvlače dušu. 

A nije da ih nije bilo. 

Dakle…

Mještanka sam, svršeni gimnazijalac i diplomirani politikolog. Majka sam dvoje djece, po rođenju Ivanović. Od oca koji me je naučio da volim Andrića, a ovaj pak, da budem spremna da će se palanka uvijek naslađivati padovima, jer to joj je glavni sport. 

Kada sam završila fakultet izabrala sam da se vratim ovdje. 

Profesor sam po zanimanju, trenutno. Vodim vječiti rat sa svojim učenicima. Kad se sretnemo poslije par godina bude: „Eh, profesorice.“

Koječega sam se odricala i radila i još uvijek radim kao konj, moj brat bi rekao, marke dorat. Porodično smo učeni takvoj radnoj etici. A nije nas ni život pretjerano milovao.

A o svemu sam morala da ćutim. 

Morala sam da ćutim o svim stvarima, i o nekom uspjehu koji sam napravila u NVO-u, u stranci (da u stranci, jer, gle čuda sa fakulteta političkih nauka pa u stranku), u svojoj školi, sa svojim učenicima, pa i u mojoj porodici. 

Jer nije lijepo i nije vaspitano da se o tome priča. 

Sa par ortaka i mojom Mašom preuzela sam Zvornik Danas, nekad tamo u martu. Sada nas prati oko 22 000 ljudi samo preko fejsbuka. I o tome smo morali da ćutimo. Jer i kad smo preuzeli, bilo ih je 19 hiljada. Nikom ništa za ove tri hiljade. Dok se ostali lokalni portali sa tom cifrom bore po dvije godine. 

A griješila sam na tom svom razvojnom putu i davala povoda čaršiji da se naslađuje. I te kako. 

Od toga da će me MOJI iz stranke prevariti i ostaviti na cjedilu, da ne vrijedim ništa jer sam se vratila, da morala nemam i da sam dušu prodala za par klikova. 

Poslije takvih stvari bih otišla u kafanu, ostavila pjevaljki sve što imam u džepu da mi pjeva od Ane Bekute “Sve sam stekla sama” i nastavljala dalje. 

I evo me, nije me više sramota da se pokažem do kosti.

Da,to sam ja, supruga, majka, ćerka, diplomirani politikolog, profesor demokratije i ljudskih prava, Bojana Tanacković, glavni urednik portala Zvornik Danas.

Lijep dan vam želim, sa maskama i bez. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se