15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Izetbegović: Srbi Dejtonom dobili previše, Vulin: Republika Srpska nije poklon

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je Bakir Izetbegović žalostan primjer nepoštovanja dejtonskog uređenja BiH, ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti.

-Izetbegović ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svima ostalima. Sve dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država – konstatovao je Vulin, a prenijela Srna.

On je upozorio da nema uspješne BiH bez uspješne Republike Srpske i da bi svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Srpske imao nesagledive posljedice, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije

Vulin je ukazao da Republika Srpska nije poklon, već je nastala kao srpski odgovor na započeto ponavljanje jasenovačkog genocida.

-Nisu Srbi dobili u Dejtonu ništa, oni su se izborili za Republiku Srpsku, a Srbija je bila uz njih i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu garanta i čuvara Dejtonskog sporazuma – poručio je Vulin, odgovarajući na nove napade lidera SDA Bakira Izetbegovića na Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku.

Izetbegodić je danas u razgovoru za Radio Sarajevo rekao da je srpska strana u Bosni i Hercegovini Dejtonskim sporazumom dobila i previše.

On je dodao da Srbi, Hrvati i Bošnjaci u BiH žive zajedno vijekovima i da im realno ne mogu biti bliži ljudi sa one strane granice, koje i ne poznaju, misleći na Srbiju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se