13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Grad Zvornik u procesu sertifikacije poslovnog okruženja

Gradska uprava grada Zvornik započela je proces sertifikacije lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem. Danas je organizovana prva evaluaciona posjeta tima za BFC sertifikaciju.

„Grad Zvornik je oduvijek težio da privuče posjetioce, investitore, ljude dobre volje, koji će se u njemu osjećati kao kod kuće. U BFC proces smo krenuli jer znamo da imamo solidnu ponudu koju samo trebamo predstaviti širem auditorijumu. Čak i bez sertifikata, Gradska uprava grada Zvornik je mnoge procese pojednostavila, ubrzala njihovo rješavanje, a za svakog potencijalnog investitora obezbijedili smo službenika koji će ga provesti kroz procedure“, istakao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović tokom sastanka.
Grad je formirao Privredni savjet, koji ima 35 članova i to je savjetodavno tijelo gradonačlenika. Ono pomaže na nivou lokalnog ekonomskog razvoja grada, sastaje se redovno i razmatra važne ekonomske i privredne lokalne teme.

Tehnički sekretarijat programa je Privredna komora Republike Srpske i ona radi sa jedinicama lokalne samouprave na unapređenju uslova poslovanja i definisanju podsticajnih mjera koje će dovesti do povećanja privredne aktivnosti na lokalnom nivou. Program pruža smjernice kako da se kreira dobra poslovna klima, napravi procjena i unaprijedi kvalitet usluga i informacija koje su neophodne za stalni razvoj i rast privrede na lokalu.

Tim za BFC sertifikaciju boravi u Zvorniku dva dana, a za to vrijeme obići će sva odjeljenja u Gradskoj upravi, proći kroz sve obrasce i procese, i na kraju razgovarati sa predstavnicima privrede Zvornika kako bi dobili najjasniju sliku stanja u gradu

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se