8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

DW: Ðukanović ima dvije opcije – egzil ili razdor

BERLIN – Crnogorski predsjednik i lider DPS Milo Ðukanović predugo se predstavljao kao rješenje, a zapravo je odavno postao glavni problem Crne Gore, ocjenjuje njemački radio Deutsche Welle (DW) u oštrom komentaru u kojem navodi da Ðukanović ima izbor između dvije opcije – egzila ili stvaranja daljeg razdora u zemlji.

Kako se navodi, ovaj drugi scenario bi Ðukanovića mogao dovesti do sudskog ishoda, koji mu se ne bi svidio, jer mu se može desiti da mu sude upravo oni preletači koji su do maločas po njegovoj volji sudili drugima.

U komentaru se ocjenjuje da je Ðukanović odavno izgubio smisao za političku realnost i da je pogriješio u konfrontaciji sa crkvom i što je potcijenio narastanje građanskog otpora, kao i da nije mogao da sakrije sve očigledniju korupciju i da je politizovao borbu protiv pandemije.

„Odgovor koji je verglao decenijama – krivci za sve što je kuso u Crnoj Gori jesu u imperijalnom Beogradu – više nije mogao da uvjeri većinu ljudi“, ističe komentator DW.

Ocijenjuje se takođe da se Ðukanović odavno politikom bavi samo da bi zaštitio sebe, svoj klan i ogroman imetak i da bi imao imunitet zbog, kako se navodi, „grešne prošlosti – od svoje ratne uloge devedesetih, do imena u dosijeima zapadnih tužilaštva nadležnih za šverc u velikom stilu“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se