5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Crna Gora: Krivokapić proglasio pobjedu opozicije

Desila se sloboda. Nakon 31 godine jedne apsolutne vlasti moralo se desiti i ovo. Ako pogledamo rezultate takvi su da 42 poslanika pripadaju opoziciji, a 39 svim ostalim – kazao je lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić.

– Naravno to su tri koalciije koje su prirodni opozicioniari i oni će učiniti sve da će graditi budućnost za sve podjednako, a ne da imamo prvorazredne, drugorazredne i trrećerazredne. Ruka pomirenja treba da bude osnov našeg suživota. To nudimo svima. Sve nacionalne stranke da priđu pobjedniku. Ne zbog toga što želimo da imamo bilo koga sa nama, nego ne možemo graditi Crnu Goru drugačije. Crna Gora je majka svih nas. Molim sve građane da ostanu kući, da ne nasjedaju na moguće provokacije – rekao je Krivokapić

On je pozvao građane da večeras proslave pobjedu u svojim domovima.

“Biće vremena za slavlje i pobjeda se može slaviti dostojanstveno i bez izlaženja na ulice, bez stvaranj tenzija. Crna Gora je podijeljna po svim šavovima i ako danas ne pružimo ruku pomirenja nikad je nećemo ni pružiti. Mi vam je pružamo. Ne želimo revanšizam, ali svi koji su odgovorni za ovo stanje u državi moraju da snose odgovornost. Ne može kao do sada da bude neodgovornost i nekažnjivost jer svi moramo snositi posljedice za urađeno. Dosta je prevara naroda, treba nam budućnost gdje će djeca biti srećna što žive u Crnoj Gori”, rekao je on.

On je poručio da sjutra “počinje novi dan u slobodnoj Crnoj Gori”.

On je i u prvom obraćanju kazao da je “režim pao”.

“Dragi građani iskazujemo vam blagodarnost za istrajnost i dostojanstvo. Bez obzira na sve što smo prošli tokom ovog ciklusa. Režim je pao”, rekao je Krivokapić.

CeMI je objavio projekcije rezultata parlamentarnih izbora.

Na osnovu 82 odsto uzorka, lista „DPS – Odlučno za Crnu Goru – Milo Đukanović“ ima 34,9 odsto (29 mandata), a Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 32,7 odsto (28 mandata).

Koalicija „Mir je naša nacija“ ima 12,6 odsto (10), „Crno na bijelo“ 5,6 odsto (4), Bošnjačka stranka 4,2 odsto (3), Socijaldemokrate 4,2 odsto (3), SDP – Jaka Crna Gora 3,1 odsto (2), Albanska koalicija Jednoglasno 1,1 odsto (1), Albanska lista 1.4 odsto (1), HGI 0,2 odsto, a HRS 0,1 odsto.

Centar za demokratsku tranziciju ranije je saopštio da je biračko pravo ostvarilo 75,9% upisanih birača.

Glasači su na 1.217 biračkih mjesta glasali za jednu od 11 izbornih lista.

Pravo glasa na današnjim izborima imalo je 540.026 građana.IZVORAgencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se