SPORT

Zvanično: Mančester Siti ostaje u Ligi šampiona!

Engleski premijerligaš Mančester Siti pomilovan je pred Arbitražnim sudom u Lozani i neće biti izbačen iz Evrope u naredne dve sezone kako je prvobitno bilo odlučeno.

Građani“ će samo platiti novčanu kaznu od 10 miliona evra zbog kršenja odredbi finansijskog fer-pleja, a za to imaju rok od 30 dana od prijema presude.

To je prava sitnica za bogate gazde Mančester Sitija koje su strahovale od izbacivanja iz Lige šampiona koje bi bilo žestok udar na klupsku kasu i uslovilo odlazak glavnih zvezda.

Podsetimo, Siti je u februaru ove godine, posle obimne istrage UEFA, proglašen krivim za lažno prikazivanje sponzorskih ugovora koji nisu bili u skladu sa odredbama finansijskog fer-pleja.

Međutim, klub Pepa Gvardiole je pobedom na sudu u Lozani potpuno pobio tu odluku i igraće u Ligi šampiona od jeseni.

Presuda CAS-a će svakako dovesti u haos čitav proces sprovođenja odredbi o finansijskom fer-pleju, a doneće i velike probleme unutar UEFA, koja mora da razmotri ima li uopšte smisla više forsirati ove odredbe koje je pre Sitija oborio i Pari Sen Žermen pre nekoliko godina.

Odluku o pomilovanju Mančester Sitija donelo je tročlano veće koje su činili sudije iz Nemačke, Francuske i Portugalije.


Izvor
telegraf.rs
Back to top button
Close
Close