15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Za sutra upaljen crveni meteoalarm za dijelove BiH

SARAJEVO, BANJALUKA – Za regiju Mostara, odnosno jug Bosne i Hercegovine, za sutra je upaljen crveni meteoalarm.

Crveni meteoalarm je upaljen zbog visokih temepratura koje će iznositi između 39 i 41 stepen. Crveni meteoalarm označava izuzetno opasno vrijeme.

„Izuzetno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima i rizicima. Pratite naredbe i savjete date od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uslovima i budite spremni na vanredne mjere“, navode iz Evropskog meteorološkog servisa „Meteoalarm“.

U četvrtak će u sjevernim dijelovima BiH preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U poslijepodnevnim satima na sjeveru je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. Vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 40 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje većinom umjereno oblačno. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom sjevernih dijelova. Vjetar slab do umjerene jačine. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 39 stepeni.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se