10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Vanredna situacija u 24 opštine i grada u Srbiji: Zabranjena okupljanja i slavlja

Vanredna situacija uvedena je u nizu gradova i opština u Srbiji – tačnije njih 24. Iako, po rečima predsednika Republike Srbije, nove mere verovatno neće uključiti i policijski čas, najpre predviđen od petka od ponedeljka, one već podrazumevaju čitav niz mera koje su u nekim mestima nastupile jutros, dok u drugim važe od početka nedelje.

Podsetimo, od danas je na snagu stupila vanredna situacija u Aleksandrovcu, Kruševcu, Novoj Varoši, Brusu, Čajetini, Prijepolju i Vladimirovcima.

Vanredna situacija proglašena je sinoć u Aleksandrovcu, a prethodno je, usled pogoršanja epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije Kruševca doneo je istu odluku, baš kao i Valjevo.

Odluka je doneta u skladu sa predlogom Zavoda za javno zdravlje Kruševac, a donete mere stupaju na snagu u sredu, u sedam sati, navedeno je na sajtu grada.

Štab za vanredne situacije opštine Nova Varoš proglasio je juče vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine zbog širenja virusa kovid-19, navodi se na sajtu opštine.

Isto je učinilo i Valjevo.

Prethodno je u opštinama Brus i Čajetini proglašena vanredna situacija. Vanredna situacija podrazumeva preduzimanje posebnih mere za sprečavanje širenja novog korona virusa.

U Srbiji je do sada vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološkog stanja proglašena u ukupno 24 grada i opštine. Pored pomenutih gradova isto se desilo i u Bogatiću, Vladiničinom Hanu, Lučanima, Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi, Užicu i Priboju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se