10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Od korone preminuo član Štaba za vanredne situacije grada Zvornik

ZVORNIK – Na vanrednoj pres konferenciji Štaba za vanredne situacije grada Zvornik, gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović saopštio je novinarima da je od posledica bolesti koje izaziva zaraza korona virusom preminuo član štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

-Radi se o našem mladom radnom kolegi, zaposlenom u gradskoj upravi, inače članu Štaba za vanredne situacije, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Stevanović je današnji broj od 19 zaraženih objasnio kao rezultate od 16. i 17. jula, pa smo zato juče imali samo jedno zaraženo lice.

Stevanović je rekao i da su kapaciteti kovid bolnice u Zvorniku skoro popunjeni te da moramo postati svjesni da samodisciplina svakog od nas može da popravi epidemiološku situaciju. U ponedeljka će se održati sjednica Štaba za vanredne situacije i sjednica Kriznog štaba Vlade Srpske.

-Mi ćemo u ponedeljka imati sjednicu gradskog štaba očekujemo da će biti i sjednica republičkog štaba, očekujemo novo pooštravanje mjera. U dane vikenda danas i sutra imamo pojačanu kontrolu inspekcijskih službi i Komunalne policije za sve sugrađane, za nošenje maski, okupljanje na jednom mjestu i ugostiteljski objekata, rekao je Stevanović.

Stevanović je apelovao na građane da se pridržavaju mjera radi sebe, radi svojih prijatelja i svojih najbližih. Apelovao je i na sve građane da ako primjete simptome da se odmah jave ambulanti za respiratorne infekcije, jer je najveći broj smrtnih slučajeva kod osoba srednje životne dobi i osoba mlađe životne dobi povezan sa ne blagovremenim liječenjem i zapuštanjem infekcije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se