4.4 C
Zvornik
28. фебруар 2024.

UIO za vrijeme pandemije koronavirusa isplaćivao stimulacije u iznosu od 16.000 KM

Uprava za indirektno oporezivanje BiH je za vrijeme pandemije koronavirusa u BiH isplaćivala stimulacije zaposlenim u iznosu od 16.054 KM.

Preciznije, navedeni iznos isplaćen je u periodu od 1. marta do 31. maja. Kako je istaknuto u odgovoru iz UIO na zastupničko pitanje državnog zastupnika SDP-a Saše Magazinovića, stimulacije su isplaćene za 34 osobe, piše Klix.ba.

„Stimulacije su odobrene određenom broju zaposlenih Uprave za indirektno oporezivanje ро osnovima stečenim obavljanjem poslova u periodu do nastupanja situacije uzrokovane epidemijom COVID 19, te određenom broju zaposlenih kojima je predmetna isplata odobrena ро osnovima stečenim obavljanjem poslova u novonastaloj situaciji, a u okviru provođenja propisanih mjera zaštite objekata i zaposlenih, u cilju sprečavanja širenja epidemije“, navode iz UIO.

Naglašavaju da su u uslovima funkcionisanja organizacionih jedinica u UIO u novonastaloj situaciji, od polovine marta 2020. godine, obustavljene isplate stimulacija zaposlenima u Upravi po bi bilo kojem drugom osnovu, osim po osnovu povećanog obima poslova i dodatnog angažovanja i aktivnostima kojima se osigurava provodenje zadatih mjera u cilju sprečavanja širenja epidemije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se