8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Uhapšen stranac zbog nemira u Beogradu, učestvovao u ukrajinskim neredima?

BEOGRAD – Ukrajinac R.L. (21), državljanin Izraela, uhapšen je noćas u Bulevaru kralja Aleksandra tokom nemirnih protesta u Beogradu u kojima je povrijeđeno 10 policijaca.

Kako saznaje Informer, on je na teritoriju Srbije ušao 3. jula ove godine nakon čega je odsjeo u jednom beogradskom hostelu.

R.L. se sumnjiči da je učestvovao u nasilnim neredima noćas. Sumnja da je riječ o bezbjednosno opasnoj osobi koja je učestvovala i u neredima u Ukrajini.

Sa njim je privedeno još jedno lice koje nema dokumenta kod sebe.

Podsjetimo, predsednik Vučić je juče na konferenciji za novinare rekao da su u organizaciju nasilja u Beogradu bile umiješane inostrane službe u Beogradu i ocijenio da je njihov cilj bio nanijeti štetu ugledu Srbije i izvršiti pritisak na Beograd pred razgovore u Parizu o Kosovu i Metohiji.

„Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je dio bezbjednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili“, naveo je Vučić.

On smatra da je to poruka „onima spolja“ koji, kako je istakao, „misle da ne znamo sa koliko su prstiju bili upleteni u ono što se dešavalo sinoć“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se