18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Zvorniku potpisan 21 ugovor sa povrtanicima za rješavanje stambenog pitanja

U velikoj sali Gradske uprave Zvornik danas je potpisan 21 ugovor sa povratnicima na teritoriju grada Zvornik. Radi se o tripartitnim ugovorima o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata. Ugovore su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i korisnici.

116212073 1566834563465904 5338664952562247886 n

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost ministru jer 21 porodica dobija riješen smještaj. On je napomenuo da je ovo jedan u nizu projekta sa ovim ministarstvom iz Federacije BiH, i da su do sada sa njima sarađivali kroz kroz podsticaje za samozapošljavanje, obnovi putne infrastrukture .i slične projekte. Saradnja sa ovim ministarstvom je posebno intenzivirana od kako je Ramić na čelu ministarstva. Gradonačelnik je isoristio priliku da svim građanima islamske vjeroispovjesti čestita sutrašnji praznik.

„Projekat povratka kroz obnovu kuća je priveden kraju, putna i sva ostala infrastruktura riješena , ostaje nam samo problem prihoda, tj. zapošlavanja. Sve što je urađeno nije dovoljno da ljudi ostaju ovde ukoliko nemaju posla i prihoda“, zaključio je Stevanović.

Ministar Edin Ramić, rekao je da će u budućnosti rad njegovog ministarstva biti usmjeren na programe za zapošljavanje u privredi i poljoprivredi. On je naglasio da je Zvornik značajno mjesto gdje se povratnicima pruža podrška .

“ Povratnici su ovdje malo preduzetni. Za razliku od povratnika u Doboju ili Prijedoru, koji su kroz programe samozapošljavanja uglavnom riješili svoje probleme sa prihodovanjem, ovde nema mnogo takve inicijative. U svakom slučaju, dogovoreni su projekti i za ovu godinu „, istakao je Ramić.

ugovori

Ispred korisnika, ministru i gradonačelniku zahvalio se Enver Mujkić iz Dugog Dijela koji se vratio se 1996. godine. On je rekao je da je kvalitet života, njega i njegove porodice kao povratnika, zadovoljavajući i da će sada sanacijom svoje kuće biti zaokružena i njegova povratnička priča.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se