-0.6 C
Zvornik
04. децембра 2023.

U prvom upisnom roku prijavljeno 70 pravnika

PALE – Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademsku 2020/2021. godinu prijavilo se 70 kandidata, što je za 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Po broju upisanih studenata, Pravni fakultet je treći među 17 fakulteta i akademija u sastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok je prošle godine bio šesti. Ostvarili smo veliki uspjeh pri upisu studenata“, objavljeno je na sajtu Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Iz te visokoškolske ustanove ističu da će se na najbolji način odužiti studentima koji joj ukazuju povjerenje, imaće i dalje brojne i bogate aktivnosti, a Fakultet će nastaviti da pomaže studentima prilikom zapošljavanja, ne samo nakon okončanja studija, nego i tokom studija, „jer posao se ne traži nakon sticanja diplome, već tokom studija“.

Na sajtu Pravnog fakulteta navodi se da novoupisane studente očekuje, kao i njihove starije kolege, izvrstan studij i rad sa uglednim profesorima, ali i olakšan način polaganja ispita koji treba da omogući sticanje kvalitetnih znanja na jednostavniji način.

U saopštenju se naglašava da će studenti, uz pomoć mentora, od samog početka studiranja prolaziti spremni kroz sadržajne studije, jer će moći da se obrate za pomoć u svakom trenutku.

„Dobar glas o fakultetu koji omogućava svojim studentima da stiču kvalitetna teorijska znanja, da pohađaju studentsku praksu i učestvuju u brojnim vannastavnim aktivnostima, očigledno je privukao više kandidata nego prošle godine, uprkos tome što je broj maturanata manji“, dodaje se u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se