20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Supersredstvo koje odbija muve, komarce, ose i pauke

Trebaće vam obavezno jedna staklena tegla sa širokim otvorom, a druge sastojke ćete izabrati prema vašoj potrebi.

Već sa malim porastom temperature počinjemo da uživamo u prirodi, ali sa toplijim vremenom u svačiji dom i baštu neizbježno dolaze i neželjeni gosti – insekti, piše Stil.kurir.rs.

Komarci, muve, stršljenovi, ose, pauci i razne odvratne bube opsedaju kuće i stanove, ali, srećom, postoje potpuno prirodni načini da ih zauvijek udaljite od vašeg doma!

Trebaće vam obavezno jedna staklena tegla sa širokim otvorom, a druge sastojke ćete izabrati prema vašoj potrebi:

Protiv komaraca

Sastojci: Po 5 kapi esencijalnog ulja limuna, eukaliptusa i citronele, pola limuna i pola limete isječenih na kriške, 2 grančice ruzmarina, plutajuća svjećica (mala svijeća u metalnom držaču).

U teglu stavite sve sastojke, bez mješanja, nalijte vodu skoro do vrha, na vrh stavite svećicu i zapalite. Ovu teglicu možete da držite na terasi, na prozorima i drugim otvorima na kući.

Ako vam smetaju mirisi citrusa, probajte recept sa lavandom i vanilom:

Sastojci: 15 kapi esencijalnog ulja lavande, 3-4 kašike ekstrakta vanile, 3-4 kašike limunovog soka.

Pomješajte sastojke u tegli ili boci sa raspršivačem i koristite svakog dana – ostavite teglu na kritičnim mjestima ili dva do tri puta dnevno naprskajte vazduh u prostorijama.

Protiv osa i stršljenova

Za ovaj recept, potrebno je da izbušite rupe na poklopcu tegle. Stavite med na dno tegle i razblažite s malo vode ili dodajte kašiku džema. Insekti će biti privučeni slatkim mirisom, ući će kroz rupe, ali neće moći da se odlijepe od smjese sa medom. Po potrebi mjenjajte teglu.

Protiv različitih buba

Ako vam je cilj da se u isto vrijeme riješite nekoliko vrsta buba, ovaj recept je za vas!

Sastojci: 30 ml maslinovog ulja, po jedna kap esencijalnog ulja citronele, eukaliptusa, nane, čajevca, mirte i čempresa.

U tegli pomješajte sve sastojke, dodajte malo vode i pomješajte – samo strogo vodite računa da mješavinu nipošto ne držite blizu očiju, ni dok je pravite.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se