18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

SREBRENICA: Fotografisao djevojčice sa „zoljama“, policija u kući našla oružje

SREBRENICA – Pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske stanice Srebrenica izvršili su juče na području opštine Srebrenica pretres na dvije lokacije koje koristi S.N., te tom prilikom pronašli određenu količinu oružja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, akcija je sprovedena nakon što je osumnjičeni na 13. jula na svom Fejsbuk profilu objavio nekoliko fotografija dvije djevojčice koje na ramenima drže minsko-epslozivna sredstva Zolje ili Ose, uz komentar: ‘Srebreničke osice spremne za napad’.

„Dana 22.07.2020. godine je na istom Fejsbuk profilu napisao objavu: ‘Neka započnu novu utakmicu. Pa opstati ili nestati. Oni drugačije i ne znaju osim da provociraju i nejač ubijaju'“, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS u saopštenju.

Kako se dodaje u porodičnoj kući S.N policijski službenicu su prilikom pretresa pronašli pištolj „Glok 19“ i dvije ispaljene zolje. O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te će protiv njega biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Akcija je sprovedena na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se