5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

SDS ruši srpsko jedinstvo u Srebrenici

Iznenađujuće je da je SDS koji je učestvovao u konsultacijama o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Srebrenici, mimo dogovora predložio svog kandidata, kaže lider SNSD-a Milorad Dodik.
Dodaje da će i bošnjačke stranke udružiti snage u trci za prvog čovjeka opštine, te da, iako se činilo da će isto biti i sa srpskim partijama, od toga, neće biti ništa, jer SDS ima neke druge planove. Ono što je sigurno, načelnik Srebrenice, SNSD-ov Mladen Grujičić ostaje kandidat i na predstojećim izborima.

„Očigledno da su druge političke partije, SDS i neki posebni kandidati već izrazili kandidaturu. TO usložnjava situaciju. Vjerujemo da je kandidat kojeg SNSD predlaže koji je prethodne četiri godine dao dosta u razvoju Srebrenice dobar kandidat, i da u tom pogledu treba obaviti razgovore sa ovim partenerima, ne samo koalicionim partrenrima. Kandidat SNSD dosadašnji načelnik ima podršku ne smao SNSD nego svih političkih partija koje se nalaze na nivou Republike Srpske u koaliciji sa SNSD-om“, kaže lider SNSD-a, Milorad Dodik.

Potezima SDS-ovog rukovodstva koje jedno dogovara, a drugo radi, iznenađeni su i u DEMOSU. Kolaicija okupljena oko SNSD-a će dati podršku aktuelnom načelniku, jer je to jedini način da Srbi imaju svog načelnika, koji će raditi za srpske interese, ali i interese svih građana.

„Zaista su me iznenadili stavovi pojedinih partija, evo vi ste rekli i koje.. da neposredno poslije tog dogovora izlaze sa stavovima koji nisu ni dogovarani a pogotovo ne dogovoreni. Mislim da to nije dobro, nije dobpro ni po Srebrenicu ni po predstavnike srpskih političkih partija. Dobro bi bilo da se nađe zajendičko rješenje, jedan kandidat i da podrže sve stranke“, kaže predsjednik DEMOS-a, Nedeljko Čubrilović.

Predstavnici političkih partija u Republici Srpskoj ipredstavnici parija koje imaju svoje predstavnike u oba doma Parlamentarne skupštine BiH sastali su se u petak. Tada je dogovoreno da se na lokalne izbore u Srebrenici izlazi sa jednim zajendičkim kandidatom, dok u MOstaru sa zajendičkom listom za odbornička mjesta u gradskom Parlamentu. Dogovor je, barem po pitanju Srebenice, pao u vodu jer je Mirko Šarović samo nekoliko dana nakon sastanka poručio da će SDS na lokalne izbore u Srebrenici izaći samostalno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se