15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Savjet ministara BiH imenovao nove direktore SIPA i RAK-a

Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici je potvrdio imenovanje novih kadrova na čelne funkcije Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Darko Ćulum imenovan je za direktora SIPA, a Draško Milinović za prvog čovjeka RAK-a.Time je napokon deblokiran proces imenovanja kadrova koji su prošli potrebne provjere i procedure, a čije su imenovanje ranije dogovorili lideri SDA, SNSD-a i HDZ-a.

Na poziciju direktora Službenog lista BiH imenovan je Dragan Prusina, dok je za direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova imenovan Marko Vujević.

Na današnjoj 11. sjednici imenovana je Branislava Milekić za člana Komisije za električnu energiju iz Republike Srpske.
Donesena je odluka i o otvaranju granice BiH za državljane zemalja EU uz negativan test na virus korona ne stariji od 48 časova.

Sjednica Savjeta ministara je završena, a nakon nje je počela druga nakon koje će predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija održati konferenciju za novinare.

Ministri će pred sobom imati i nekoliko odluka o isteku mandata pojedinim čelnicima, poput direktora Direkcije za evropske integracije i Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH.

„Nezavisne“ nezvanično saznaju da je SDA tražila da na drugoj sjednici, koja će se održati odmah nakon prve, bude imenovan direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA).

Prema navodima portala Kliks, očekuje se takođe da predsjedavajući Savjeta ministara BiH za ministra bezbjednosti BiH predloži Selmu Cikotića, a da njegovo imenovanje sutra potvrde parlamentarci na sjednici Predstavničkog doma.

Na dnevnom redu danas nije bilo Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao ni sporno premještanje kontakt-tačke za saradnju s EUROPOL-om.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se