8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Rođendanski poklon za muškarca: Nešto praktično ili lijepo?

Bliži se rođendan vašem voljenom, a vi ste opet u nedoumici kakav poklon da izaberete. Umjesto da ponovo kupite istu stvar, kao što je majica koju će nositi jednom, zašto ne biste razmislili o korisnom i praktičnom poklonu?

Vjerovali ili ne postoji mnogo stvari koje možete pokloniti, a koje će muškarac zapravo koristiti u svakodnevnom životu. Da li su to predmeti za koje se rijetko sjetimo da ih kupimo sebi? Odlično, onda je to pravi izbor poklona kojim ćete zaista obradovati svog muškarca.

Predlažemo vam listu korisnih a lijepih poklona kojima možete olakšati život svom muškarcu.

Pidžama za udoban san

Želite da poručite da vam je stalo do njegove udobnosti, mirnog i kvalitetnog sna? Jasno je, pidžama je sjajan poklon za dečka ili muža. Ovo je praktičan, lijep i ujedno intiman poklon. Potražite modele od prirodnog materijala sa interesantim dezenima ili duhovitim natpisima. Jednobojne, na pruge, klasične ili ekcentrične – izbor je beskrajan. Evo još jednog simpatičnog detalja: ukoliko još ne živite zajedno, svake večeri prije spavanja pomisliće na vas.

Možete ići korak dalje, pa izabrati i par sobnih papuča ili čak bademantil u istoj boji i dezenu.

Trimer za bradu i set za njegu

Trimer za bradu ili aparat za brijanje neke kvalitetne robne marke je zgodan poklon za sve one muškarce koji se svakodnevno briju, kao i one koji posebno brinu o izgledu svoje brade. Postoje vodootporni modeli koji dolaze u kompletu sa nerđajućim oštricama. Neki od njih imaju i wet-and-dry funkciju koja omogućava korištenje pod tušem.

Spakujte uz ovaj funkcionalan aparat i set krema i losiona za njegu lica i potpuno ćete oduševiti svog voljenog.

Eksterni hard disk

Da li postoji praktičniji poklon u digitalnoj eri od eksternog hard diska? Sa memorijom od 256GB, 500GB, pa i 1, 2 i 4TB omogućićete vašem dečku ili mužu da sve podatke od vrijednosti, dokumente, fotografije, video zapise čuva na jednom i sigurnom mjestu. Zahvaljujući elegantnom dizajnu savršeno će se uklopiti na njegovom radnom stolu u kancelariji.

Brz prijenos podataka preko USB-a i te kako će mu olakšati posao. Sa ovom korisnom spravom više neće brinuti o tome da li su mu zauvijek obrisane fotografije s telefona ili računara. Lični, pa i romantičan pečat poklonu možete dati ako postavite nekoliko zajedničkih fotografija ili snimak s vašeg  venčanja, na primjer.

Držač za mobilni telefon u automobilu

Stalno razgovarate o tome kako mu treba držač za mobilni telefon u autu, ali jednostavno, nikako da ga kupite. Ako vaš dragi provodi mnogo vremena na točkovima, a želite da se u svakom trenutku čujete i znate da je bezbedan – onda sa držačem ne možete pogriješiti.

Ručni sat za organizovane

Ručni sat je ne samo koristan, već i poprilično vrijedan poklon. Za muškarce od stila, poslovne ljude, sportske tipove, izbor satova je i više nego raznovrstan, pa ćete tako bez problema pronaći pravi. Napredne funkcije pametnih satova mogu biti posebno zanimljive savremenom muškarcu koji voli moderne tehnologije.

Ako niste sigurni u to da li bi mu se više dopao sat sa metalnom ili kožnom narukvicom, kao i koji dizajn mu više „liježi“ uvijek mu možete pokloniti poklon-vaučer u nekoj od prodavnica satova. Tako ćete u svakom smislu postupiti praktično a pametno, i pritom izmamiti širok rođendanski osmijeh.

sat

Vizitar ili futrola za važna dokumenta

Vizitar ili futrola za važna dokumenta je izvanredan poklon za poslovne muškarce koji vole da su im sve kartice na jednom mjestu. Članske karte, kreditne kartice, vizit-karte, pa i lična dokumenta – lijepo posloženi u futroli od kože pomoći će vašem muškarcu da uvijek bude organizovan.

Agenda ili rokovnik i vrijedna olovka

Kad smo već kod organizovanih i poslovnih muškaraca, agenda ili rokovnik pravi su primjer poklona koji je uvijek potreban i vrijedi. Potražite rokovnik u kožnom povezu sa nedjeljnim, mjesečnim i godišnjim planerom obaveza i podstaknite njegovu kreativnost i uspjeh. Kompletirajte poklon otmenim penkalom ili kvalitetnom hemijskom olovkom.

agenda olovka

Električni roštilj za ljubitelje gurmanluka

Izuzetno praktičan poklon može biti i električni roštilj, pogotovo ako živite u stanu, a ne u kući. Uvijek je zgodno imati u kuhinji uređaj na kome će se meso i povrće ispeći očas posla. Postoje i modeli koji se lako rasklapaju i čiji se dijelovi mogu oprati u mašini za pranje suđa. Ovaj detalj će sasvim sigurno obradovati vašeg kuvara.

Drvena daska za picu i nožić

Još jedan praktičan dar za muškarca vještog u kuhinji je prava drvena daska za picu i prateći nožić za sečenje ovog italijanskog specijaliteta. Ako je vaš muž ili dečko šef kuhinje u vašem domu, onda nećete pogriješiti sa bilo kojim darom koji olakšava njegovo eksperimentisanje i pravljenje jela.

Umije da razvuče tijesto, stalno isprobava različite sastojke da napravi najukusniji domaći sos za ćufte ili preliv za palačinke – nakon ovakvog poklona budite sigurni da će praviti još sočnije delikatese i poslastice.

pica daska za oicu

Putna torba za one koji često putuju

Ukoliko vaš suprug često putuje zbog posla ili pak volite da zajedno vikendom pobjegnete iz grada, manja putna torba je savršen poklon. Izaberite čvrstu torbu sa pregradama i patent zatvaračem u koju može stati mnogo stvari. Uglađen i elegantan dizajn torbe na preklop vaš muškarac će umijeti da cijeni. Funkcionalna i moderna, praktična i lijepa putna torba može se upotrijebiti i kao torba za teretanu.

Praktičan poklon začinite čokoladom i čestitkom

Ne zaboravite da praktičan poklon predate u lijepom pakovanju. Potražite neki ukrasan papir sa duhovitim ili otmenim dezenom. Upakujte poklon i začinite ga njegovom omiljenom čokoladom ili nekom drugom poslasticom. Pravu draž trenutku daće vaša nježna poruka. Nema ničeg ljepšeg od romantične čestitke za rođendan.

Da li se na ovoj listi nalazi nešto što bi posebno obradovalo vašeg muškarca? Ne morate razbijati glavu oko toga šta izabrati, svaki od ovih poklona biće pun pogodak.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se