18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Razbio staklo u Domu zdravlja, a zatim nasrnuo na policajca

Zvornik – Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, lišili su slobode lice S.N. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, napisano je u saopštenju PU Zvornik.

Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 26.07.2020. godine oko 21,50 časova, prijavlјeno je da je jedno lice polupalo stakla na ulaznim vratima Doma zdravlјa Zvornik. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Zvornik su izlaskom na lice mjesta zatekli lice S.N. koje je nastavilo sa narušavanjem javnog reda i mira galamom i vrijeđanjem, nakon čega je fizički napalo policijske službenike, nanijevši im tjelesne povrede.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijelјini. Policijski službenici nastavlјaju sa dalјim aktivnostima u cilјu kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivična djela za koja se osumnjičeni tereti.  

 Podsjećamo, Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se