19.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Pripreme za obezbjeđivanje memorijalnog skupa teku prema planu

ZVORNIK – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u saradnji sa bezbjednosnim agencijama u BiH i međunarodnim organizacijama, preduzima sve da bi sutrašnji komemorativni skup u Potočarima protekao mirno, a pripreme za obezbjeđenje teku prema planu, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

MUP Republike Srpske apeluje da svi koji planiraju prisustvovati ovom skupu poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, kao i preporuke Instituta za javno zdravstvo Srpske, naročito u vezi sa zabranom javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila nosivosti iznad 3,5 tone ukupne mase za danas od 12.00 do 22.00 časa, na dionicama magistralnih puteva Luke-Vlasenica, Vlasenica-Konjević Polje i Konjević Polje-Bratunac.

Zabranjen je i saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 3,5 tone za 11. jul od 00.00 do 20.00 časova, na dionicama magistralnih i regionalnih puteva Karakaj-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac Bratunac-Srebrenica.

Štab akcije „Srebrenica 2020“ odrediće alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase iznad 3,5 tone.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je i naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju za danas i sutra od 00.00 do 24.00 časa, na putnim pravcima Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac, Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za ove dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Radi bezbjednog održavanja predstojećeg skupa 11. jula na području opštine Srebrenica zabranjena je upotreba dronova, a predstavnici medijskih kuća koji su akreditovani za praćenje događaja dužni su na sebi imati jasno istaknutu akreditaciju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se