23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Preminuli muškarac srednje životne dobi iz Kamenice

ZVORNIK – Na području grada Zvornika virusom korona zaraženo je još 18 osoba, podaci su Higijenskoepidemiološke službe Doma zdravlja.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.020 lica. Pozitivnih je bilo 130 od kojih je 61 lice imalo dva uzastopna negativna testa i oni su u kućnoj izolaciji. Aktivno je 69 slučajeva. Za 34 lica rezultati se očekaju. U kućnoj izolaciji su 322 osobe, a ova mjera istekla je za 414 lica, saopštava gradski Štab za vanredne situcije Zvornika.

U protekla 24 časa, prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, preminulo je jedno lice sa teritorije grada Zvornika kod koga je potvrđeno prisustvo novog virusakorona.

Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Kamenice koji je preminuo u UKC Tuzla i koji je imao više komorbiditeta.

U izolovanom odjeljenju Covid u zvorničkoj Bolnici smješteno je sedam pacijenata, pet su iz Zvornika i po jedan iz Šekovića i Vlasenice. Svi su stabilnog kliničkog stanja, bez povišenetjelesne temperature.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog izdravlja drugih, izbjegavaju veće skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku uzatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se