10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Poslanici sutra na obilježavanju stradanja Srba u Podrinju

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske prisustvovaće sutra u Bratuncu obilježavanju stradanja Srba u Podrinju.
Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, koju čine poslanici Mladen, Popović, Spomenka Stevanović, Kostadin Vasić i Savo Vulić, prisustvovaće u 11.00 časova parastosu na Gradskom groblju u Bratuncu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Na groblju u Bratuncu sutra će biti služen parastos za 3.265 Srba iz srednjeg Podrinja poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu, među kojima su i oni pobijeni na Petrovdan prije 28 godina u selima oko Srebrenice i Bratunca.

Na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca u napadu muslimanskih snaga poginulo je 69 Srba, a 22 je zarobljeno, pa ubijeno.

Zbog aktuelnih epidemioloških mjera ove godine obilježavanje će biti skromnije i sa ograničenim brojem učesnika za razliku od prethodnih godina kada je godišnjicama stradanja prisustvovao veliki broj zvanica i građana.

Parastos će biti služen u 11.00 časova, a nakon toga će uz centralni spomen-krst na bratunačkom groblju cvijeće položiti delegacije institucija Republike Srpske, Vlade Srbije, Ambasade Rusije u BiH, republičkih organizacija proisteklih iz rata, boračkih organizacija i opština iz regije Birač, te 3. pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

Za brojne masovne zločine nad Srbima, koje su muslimanske snage iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića počinile od 1992. do 1995. godine, još niko nije odgovarao. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se