15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Popunjeni kapaciteti Covid odjeljenja zvorničke bolnice

ZVORNIK – U zvorničkoj Bolnici popunjeni su raspoloživi kapaciteti u izolovanom odjeljenju Covid. U njemu je smješteno 14 pacijenata, 11 su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Svi su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja, saopštio je Štab za vanredne situacije grada Zvornik.

Na području grada Zvornika u protekla 24 časa među uzorkovanim licima nije bilo novozaraženih virusom korona.

Od 8. juna testirane su 1.122 osobe. Od ukupno pozitivnih 166 lica aktivno je 90 slučajeva. Obavezna kućna izolacija nakon negativnog testa istekla je za 43 osobe, a još 33 lica koja su na ponovljenom testiranju bila negativna nalaze se u kućnoj izolaciji. Čekaju se rezultati za 62 uzorka.

Iz kućne izolacije izašle su 483 osobe. Ova mjera je na snazi za 383 lica.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i Bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, te kako ne bi došlo do dodatnog pooštravanje mjera, izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se