12 C
Zvornik
23. април 2024.

Naša sugrađanka prvi diplomirani politikolog na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

Dragana Spasić je za mnoge mlade ljude u Zvorniku već prepoznatljivo lice. Ona je omladinski aktivista, studentski aktivista i pored rada na lokalnom nivou već je nagrađivana za svoj rad i doprinos omladinskom organizovanju i u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Učesnik je mnogih međunarodnih konferecija kako u regionu , tako i širom svijeta.

dragana 1

Pored svega toga Dragana je stigla i da bude prvi diplomirani politikolog na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

„Započeti studiranje na jednom potpuno novom programu, Politikologija i međunarodni odnosi koji je započeo kao pilot program na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu bilo je samo po sebi izazov. Sa kolektivom, i profesorima i kolegama studentima, koji su činili nadljudske napore da zajedno pobijedimo sve izazove, uspjela sam da završim osnovne studije. Nije bilo jednostavno, ali uz dobru organizaciju vremena i kontinuitet u učenju nije bilo ni mnogo teško. Zahvalna sam svima na dosadašnjoj podršci, a planiram i drugi ciklus studija.“ – kaže Dragana.

dragana 2

Sve je počelo još u srednjoj školi kada je bila član Savjeta učenika u SŠC „Petar Kočić“ Zvornik da bi uslijedio Omladinski savjet Zvornik,angažovanje u projektima fondacije Mozaik i slično. Kroz te projekta učestvovala je u opremanju, izgradnji ili sanaciji postojećih dječijih igrališta, parkića i uopšte kutaka za djecu i mlade.  Srednju ekonomsku školu je završila kao nosilac Vukove diplome.

Sve to je poslužilo kao dobra škola za dalji angažman na studijama, u studentskom organizovanju i radu, ali nikad nije zaboravila ni rodni grad.

dragana 4

Danas je Dragana na odgovornim funkcijama koje su vezane za omladinski aktivizam na nivou republike , predsjednik je  skupštine M.O.C.A. R. T. – a i predsjednik UO Omladinskog savjeta Republike Srpske  pa sada  ona uči neke nove mlade ljude koliko je bitno sve što uradite na svom razvojnom putu, bilo da je to dio profesionalne, lične ili akademske nadgradnje. Ona sama je, gradeći se i učeći kroz formalno i neformalno obrazovanje, uspjevala, istupajući kao prva, da se izbori za prava mladih, studenata ili odredjenih grupacija iz svog okruzenja.

dragana 5

Trenutno je invovirana na četiri projekta koje se njenim zaslugama sprovode na teritoriji grada Zvornik. Kaže da se toliko angažuje za svoju zajednicu jer namjerava da ovde živi i radi i da je sebe uvijek i vidjela ovde.

 Ako se po jutru dan poznaje, Dragana će tek u svom profesionalnom angažmanu dobiti pravu priliku i zablistati.

dragana

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se