15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Minut dnevno za savršenu kožu

Da li ste znali da zdravlje svoje kože možete popraviti ako mu posvetite samo minut svog vremena dnevno? Do lica bez akni moguće je stići uz par jednostavnih trikova. Riječ je o prirodnom načinu njege, koji ne šteti koži i ujednačava ten lica! Kroz ovaj tekst saznaćete o čemu je riječ i nahranićete kožu lica, koja će biti bez ijedne bubuljice!

Zašto se pojavljuju akne?

Bubuljice na licu pojavljuju se bez obzira na vaše godine. Zaista su najčešće tokom puberteta, kada rastete i razvijate se. Povećan nivo hormona utiče na kožu lica i susrećete se sa bolnim, potkožnim bubuljicama. Kako izlazite iz ovog ludog perioda, odahnućete. Ipak, nadalje korektivna kozmetika odnosno puderi i druga šminka mogu napraviti ponovni haos na vašem licu. Stvaraju se takozvane kozmetičke akne, koje napadaju obraze ili cjelokupno čelo. Sam proces izlečenja može biti vrlo stresan, pogotovo ako se radi o cističnim bubuljicama.

Vrijeme je da svojoj koži pružite pravilan tretman i stignete za pomenuti minut do lica bez akni!

Mijenjanjem dnevne rutine učinićete lice savršenim

Kada kažemo mijenjanje dnevne rutine, to izgleda kao veliki izazov. ‘’Ha, ma kako da ne, to oduzima više od minuta vremena’’ pomisliće neki od vas. Ali, nije tako!

Ukoliko imate više od desetak akni na licu svakako trebate posjetiti dermatologa. Većinom veliki broj bubuljica na koži nastaje kao posljedica hormonskog disbalansa, pa ga kao takvog mora liječiti stručno lice. Sve druge probleme sa bubuljicama možete spriječiti i umanjiti mijenjanjem dnevne rutine. Najprije morate odgovoriti iskreno: koliko slatkiša pojedete i koliko novca trošite na brzu hranu?

Ishrana je pola zdravog i lijepog tena

Masna ishrana vremenom može poremetiti Ph vrijednost kože lica, tako da ona postaje sklona infekcijama. Vaše ćelije vape za vitaminima i proteinima kako bi bile otporne na bakterije iz spoljašnje sredine. Deficit pojedinih vitamina u krvi djeluje na kožu koja je vaš najveći organ. Slabi zaštitnu barijeru ćelija i umanjuje stvaranje proteina. U unutrašnjim slojevima lica cirkulacija je znatno sporija i sve to zajedno može izazvati akne.

Većini nas omiljena je poslastica čokolada, sladoledi i bombone, proizvodi sastavljeni od prerađenih šećera. Ćelije pokušavaju da ih svare, ali im je potrebno dosta vremena. Umjesto da se jača imuni sistem lica cijelo tijelo je usmjereno na varenje prerađenih materija, ostavljajući prostor prljavštinama da prodru kroz pore.

Vama je potreban minut dnevno u kom odlučujete da li otvarate čokoladu ili ljuštite jabuku.

Ne mora biti jabuka, možete se osvježiti limunom. Pravljenjem limunade unosite u organizam veliku količinu vitamina C. Ovaj vitamin ima najvažniju funkciju u održavanju imuniteta kože vašeg lica. Kada ga tijelo ima u dovoljnoj količini, jača ćelije, pa one proizvode velike količine kolagena i elastina. Izgledaćete jedro i svježe, spriječivši bubuljice za jedan minut svog vremena!

Autofagija je dobar način da preokrenete metabolizam i popravite zdravlje cijelog tijela, pa i kože. Uz stručnu pomoć svog ljekara ili nutricioniste, napravite plan dijete i ishrane i posmatrajte kako vaše lice postaje svježe.

Zamijenite loše navike dobrim!

Važno je biti istrajan u toku cijelog dana, pa tako kad vam se otvori apetit i posežete za nečim slatkim uzmite kašičicu meda. Stručnjaci istražuju med i u svijetu su uzgajivači pčela odavno na cijeni! Govore da je prirodni antibiotik, koji ubija bakterije i druge mikrobe unutar vašeg organizma. Usput, med hrani kožu vašeg lica vitaminima B grupe koji ujednačavaju ten lica. Možete napraviti osvježavajući napitak koji će vas razbuditi umjesto kafe. Iscijedite jedan limun, dodajući vodu i kašičicu meda!

Zaobilaženjem kofeina takođe spašavate vaše lice od nastanaka bubuljica, a kafu možete zamijeniti zelenim čajem. On sadrži antioksidanse koji će unormaliti kožu vašeg lica i suzbiti sve probleme. Pritom, uživate u napitku!

Postoji mnogo vrsta voća koje će vaš ten učiniti besprijekornim. Tu su mnogobrojni zdravi recepti, koji ne iziskuju puno vremena. Potrebno je samo da odlučite i shvatite da činite cjelokupno tijelu uslugu! Naravno, zelena salata, bijelo meso i jaja odlični su i ojačaće imunitet pružajući vam snagu za svakodnevne aktivnosti. Važno je da ispoštujete pravilnu ishranu kako bi došli do čistog lica. Kada pojedete jabuku ili bananu, vrijeme je za drugi korak u borbi sa aknama!

jabuke
Jabuke

Vrijeme je za potpuno rješavanje problema sa bubuljicama.

Pravilno čišćenje lica spriječava nastanak dosadnih akni

Možda niste znali, ali nisu samo hormoni ili tamo neke bakterije odgovorne za nastanak dosadnih i bolnih bubuljica na licu! Preuzmite dio odgovornosti ukoliko odlazite sa dnevnom šminkom u krevet. Ne mislimo sa tek nanetim puderom, često nam pred ogledalom izgleda da je lice čisto, ali čestice korektora i druge šminke ostaju zaglavljene unutar pora. Kada se vještačke boje za ujednačavanje vašeg tena pomješaju sa prirodnim uljima koje luče žlijezde eto teške smjese. Zadržava se među porama, tako da u toku noći vaša koža vapi za vazduhom. Nakon nekog vremena mogu nastati gnojne bubuljice, koje je potrebno sanirati!

Sve se to može promijeniti ukoliko uložite svakog dana oko pola minuta svog vremena za njegu lica!

Riječ je o pravilnom izboru losiona za čišćenje lica koji će spriječiti infekciju. Čitajte deklaracije i uložite novac u potpuno prirodan losion za čišćenje lica. Kao takav ne bi trebalo da sadrži alkohol. Njegova mana ispoljava se u direktnom kontatku sa epidermom, koji može isušiti. Radije birajte prirodne podloge koje će hidrirati lice, očistiti pore od prljavštine i spriječiti nastanak akni. Tako da možete da utonete u čvrst san, koji regeneriše tijelo!

Zašto baš losion za čišćenje lica?

Problematičnoj koži koju je obuzela infekcija ne prijaju pilinzi za čiju pripremu vam je potrebno dosta vremena. Samo vrijeme nije tolika mana, koliko može sam piling da ošteti upaljenu kožu i podstakne crvenilo lica. Namijenjeni su normalnoj koži, na kojoj nema bubuljica! Zato u vašu korist radi losion za čišćenje. Umiruje crvenilo i čisti kožu kako bi spriječio širenje i nastanak novih akni.

akne
Akne

Potrebno vam je manje od minuta da nanesete nekoliko kapi na tupfer. Zatim prebrišite lice kružnim pokretima, od čela ka bradi. Ujedno ćete blagim pokretima masirati lice, pospješujući unutrašnju cirkulaciju. Krv će brže strujati kroz tkivo i nahraniti ćelije kože. Daće im potrebnu snagu i ojačati čitav imuni sistem lica!

Čitajući iskustva doznali smo da većina misli da je pravilno iscijediti bubuljicu riješen problem. Zaista za cijeđenje nije potrebno više od minuta vašeg vremena, ali ostavlja dugoročne posljedice. Nepravilnim cijeđenjem akni možete raširiti infekciju, i napraviti mnogo veći problem na svojoj T zoni lica. Druga stvar jeste stvaranje ožiljaka koji se teško prekrivaju i mogu vas pratiti godinama. Možete ih izbjeći birajući lakšu i bržu metodu eliminisanja akni.

Serum protiv akni je neophodan

Serum protiv akni djeluje brzo, isušujući bubuljicu. Naime, prodire do drugog sloja kože ubijajući samo žarište infekcije odnosno bakterije. Zvuči agresivno, ali prirodni serumi protiv akni hrane ćelije vraćajući vaše lice u normalu. Potrebno je nekoliko sekundi za aplikaciju ovakvo proizvoda iz pipete. Možete nekoliko kapi seruma nanijeti na prste i zatim ih prisloniti direktno na aknu.

Ovde je važno biti svjestan da se ne može korisititi na prljavoj koži. Odnosno, najprije je potrebno dezinfikovati lice prirodnim losionom. Ukoliko to ne uradite, aktivni sastojci seruma ostaće na površini i neće moći da prodru kroz pore.

Koristite prirodne serume

Potražite proizvod koji u sebi sadrži vitamin C, ali i vitamin E. Kada se zajedno sretnu sa infekcijom isušuju bubuljice i mogu umanjiti crvenilo lica. Vrlo su koncentrovani tako da vam je potrebno dvije do tri kapi za dnevnu njegu. Još jedna prednost ovakvog načina eliminisanja akni jeste sama bočica. Serumi se pakuju u male tamne bočice, koji ih štite od sunca. Možete ga nositi u torbi i za nekoliko sekundi nanijeti na aknu koja će uskoro postati dio prošlosti!

Prirodni serumi za bubuljice mogu se nanositi dva puta dnevno direktno na bubuljicu. Ne ostavljaju za sobom neprirodan sjaj, pa vaši obrazi ili čelo neće šljaštiti i privlačiti pažnju. Ovakva njega koja oduzima minimum vremena spasiće vaše lica od nastanak rupica na obrazima i fleka od bubuljica. Temeljnim i redovnim nanošenjem proizvoda stvoriće se krasta, koja lijepo otpada sa vaše kože. Imaćete ujednačen ten koji je potrebno i dalje pravilno njegovati. Kažemo i dalje kako bi koža ostala zaštićena od nastanaka nove infekcije!

Priroda uvijek ima rješenje za sve, pa je tako najbolja i za njegu vašeg lica. Poznato je da obloge od kamilice umiruju upaljenu kožu, ali nemojte tu stati. Isprobajte prirodne maske sa medom ili otkrijte koja ljekovita svojstva ima oman biljka, ulje čajevca ili papaja.

oman biljka
Oman biljka

Na dobrom ste putu!

Nastavite sa svakodnevnim čišćenjem uz koje masirate obraze tupferom. Ovakva dnevna rutina spašava i od dosadnih crnih bubuljica na licu. Mitiseri nam zadaju glavobolju iako nisu bolni, zato što privlače pažnju i većinom se nalaze na nosu! Jedina promjena može biti nakon čišćenja, gdje se preporučuje hidratacija lica kremom. Zaštitiće vas od ponovnog napada bakterija iz spoljašnje sredine, ali i od vjetra i hladnoće i drugih vremenskih prilika. Budite mudri pa u toku ljeta birajte kreme sa SF filterima koji sprječavaju oštećenja od sunca, te sačuvajte svoje zdravlje i ljepotu.

Šta god da vam kažu, vaše lice zaslužuje njegu koja je kvalitetna i prirodna. Složićete se da nije zahtjevna, kada navedeno isprobate za svega minut dnevno!

Autor: Srbijanka Stanković

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se