12 C
Zvornik
19. април 2024.

Loša epidemiološka situacija. Represija jedini način da se zaustavi virus!

ZVORNIK – Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije i razmotrenog stanja na terenu donijeta je odliuka da se pojačaju kontrole nadležnih inspekcija koji se odnose na obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, mjerenje temperture pri ulasku u ustanove i na ograničenje broj ljudi u zatvorenom prostoru. Rigorozne kontrole biće sprovedene u svim lokalima i ustanovama.

-Ako želimo da sačuvamo otvorene granice, radna mjesta, naše zdravlje i živote moramo da sprovedemo represivne mejre koje su, zadnja mjera, ali koje nažalost moramo početi primjenjivati – poručio je gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović i dodao da trenutno imamo 83 aktivna slučaja korona virusa od kojih su neki izliječeni. Srećom, nemamo umrlih. S druge strane imamo skoro pun kapacitet kovid bolnice. Uz to u samoizolacija nam se nalazi 178 građana rekao je Stevanović.

Nova zgrada vrtića ponovo počinje sa radom od ponedeljka. Takođe, od danas se ponovo u funkciju stavlja karantin u osnovnoj školi u Karakaju u koji će biti smješteni koji su pozitivni na virus, a bez uslova za kućnu izolaciju, saopšteno je na danas održanoj konferenciji za mediji.

tab za vanredne situacije grad Zvornik 2
Štab za vanredne situacije grada Zvornik – Foto: Zvornik Danas

Doktorka Cvijeta Vasić je poručila da je u Zvorniku loša epidemiološka situacija i da od jutros imamo još 4 pozitivna građana.

-Velika je opuštenost kod stanovništva. To je dovelo do situacije da od jutros postoji slučaj osobe koja nije imala kontakt ni sa kim od dosadašnjih klastera. Mora se održavati respitatorna higijena i poštovanje preporuka – apelovala je doktorka Vasić.

tab za vanredne situacije grad Zvornik 1
Štab za vanredne situacije grada Zvornik – Foto: Zvornik Danas

Doktor Pero Pajkanović je predočio da u kovid odjeljenju trenutno leži 7 bolesnika, a kapacitet odjeljenja je 8 kreveta. On je poručio da će pojedini dijelovi bolnice postati kovid odjeljenja, pa čak cijela bolnica ako za tim bude bilo potrebe.

Od sadašnjih pacijenata, jedan bolesnik ima ozbiljniju kliničku sliku i febrilan je.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se