18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Krizni štab: Potrebno proširenje kovid bolnice u Bijeljini

BIJELJINA – Trenutna popunjenost kovid-bolnice u Bijeljini je 70 odsto sa trendom rasta upućenih pacijenata, te je neophodno njeno prostorno, tehničko i kadrovsko proširenje, konstatovao je danas Krizni štab Bolnice „Sveti vračevi“.

„Stanje u kovid-bolnici je lošije u odnosu na dan ranije. Trenutno se u njoj nalazi 27 pacijenata. Jedan pacijent srednje životne dobi preminuo je juče. Riječ je o osobi koja je imala više komorbiditeta. U kovid-bolnici imamo 23 pacijenta sa pneumonijom, jedan je na respiratoru, dva su na neinvazivnoj mehaničkoj podršci, a 17 ih je na standardnoj kiseoničkoj podršci“, navodi se u saopštenju Kriznog štaba bijeljinske bolnice.

U saopštenju se navodi i da je prošle sedmice v.d. direktora Bolnice Zlatko Maksimović sa saradnicima posjetio prostorije stare bolnice da bi se upoznao o raspoloživom prostoru i tehničkim mogućnostima za eventualni priliv većeg broja pacijenata, a u funkciju su stavljene trijažna ambulanta i kovid ambulanta.

Krizni štab poziva građanstvo na maksimalan oprez i ukazuje na značaj nošenja zaštitnih maski, držanja fizičke distance, kao i pojačane lične higijene, te dezinfekcije ruku i površina.

„Svako okupljanje većeg broja ljudi sve nas vodi u veliki rizik“, upozorio je Krizni štab bijeljinske bolnice „Sveti vračevi“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se