naslovnaSvijetVIJESTI

Kina zatvara čitav grad zbog 17 zaraženih

Gotovo svi letovi ka Urumćiju, glavnog grada kineskog muslimanskog regiona Sinkjang, otkazani su zbog pandemije korona virusa, prenosi BBC pozivajući se na lokalne medije, i dodaje da u Sinkjangu vlada obećava odlučne mjere za suzbijanje pandemije korona virusa.

Kako se navodi, stroge mjere za suzbijanje širenja korona virusa uključuju zaustavljanje metro linije kao i mnogih linija javnog autobuskog prevoza.

U Sinkjangu su novi slučajevi korona virusa zabilježeni u srijedu, prvi put poslije nekoliko mjeseci u tom regionu, u kojem mahom žive muslimanski Ujguri i pripadnici drugih turskih manjina.

Prema zvaničnim podacima, u Urumćiju je do sada potvrđeno šest simtomatskih slučajeva korona virusa i 11 asimptomatskih slučajeva, pokazuju zvanični podaci.

Otkazano je više od 600 letova ka međunarodnom aerodroma u Urumćiju i sa njega, što je više od 80 odsto od ukupnog broja letova zakazanih za danas.

Takođe, od danas brojne aviokompanije zahtijevaju da svi putnici koji putuju u Urumći i iz njega pokažu negativan test na korona virus, ne stariji od sedam dana.

Korisnici pojedinih društvenih mreža u Urumćiju tvrde da im je rečeno da ne napuštaju svoje domove, dok drugi navode da se ljudi zaustavljaju prilikom pokušaja ulaska u drugi grad u toj pokrajini, Kašgar, ili izlaska iz njega.

Nakon što se pandemija pojavila u Kini krajem 2019. godine, broj novozaraženih konstantno je opadao, ali se kineski zvaničnici veoma ozbiljno odnose čak i prema vrlo malim žarištima, kako bi izbjegli drugi talas korona virusa, navodi BBC.

Izvor
atv
Tagovi
Back to top button
Close
Close