10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Julski presjek: Šta da radiš u Zvorniku kad nemaš kud?

Stiglo nam i ljeto, sa  zakašnjem cirka mjesec i po, ali ako. I sad, onako kolektivno u redakciji razmišljamo šta sa njim? Sjediš u kancelariji , sjediš kod kuće, znoj ti ide niz ledja…Za kupanje smo prematori, bojimo se udariće nas pritisak, ne možemo da isčekamo veče za neki roštilj. Puštamo neku ljetnju muzikicu i lagano umiremo za morem.

U medjuvremenu otkazano nam je Zvorničko ljeto, kafići rade do 23 časa… Ako je ikada i postojala, na pomolu je ljetnja depresija.Čak ni ona preporučena hladna piva od prošli put ne radi neki posao.

A sve zbog ovog zlog virusa. Počeo nam je za vrat disati.

Počeo se širiti neki totano negativan vajb, a o tome vam možemo posvjedočiti iz prve ruke, samo pogledajte komentare na našoj fejsbuk stranici. Nikom ništa ne odgovara, ne valja, samo red mržnje, red prozivanja i red zamjeranja.

Prošli put smo pisali o nekim pozitivnim stvarima koje možete uraditi u ovakvim okolnostima, a sad smo odlučili ozbiljno se pozabaviti kreiranjem neke liste sa prijedlozima, koju naravno možete i dopuniti po sopstvenom nahođenju. Da se razumijemo, ideju smo vidjeli kod Ramba Amadeusa, pa je samo prilagođavamo našim uslovima.

Dakle, šta se to može uraditi za podizanje raspoloženja, na 30 plus stepeni u Zvorniku, skucanom aktuelnim virusom (poseban plus za low cost varijante, ili ti, jeftine varijante imaju prednost):

  1. Knjiga  je uvijek dobro riješenje, ako niste nešto stigli da pročitate u onoj prvoj izoaciji, sad je vrijeme
  2. Iskoristite koronu kao izgovor da se ne vidjate sa ljudima koji vas zrače lošom energijom
  3. Ako živite na selu,ili ako uopše za to imate uslova, operite tepihe, beton ili auto , uštedićete novac a i rashladiti se za džabaka. Poseban bonus, zvuk betona koji cvrči posle vrelog dana
  4. Da se malo raspitate zašto je „Žena od sultana“ gramatički neispravna
  5. Obucite taj kratki šorc iz koga sve kipi, koga boli briga, ionako nećete nigdje, a super je da se rashladite kao čovjek
  6. Drina je uvijek dobro riješenje
  7. Znate onaj štek za ljetovanje? Da se ne lažemo, kupite klimu. Ako nema ljetnjeg šteka i ventilator radi posao
  8. Možete i do rodnog sela. Pristigle su jabuke Petrovače, šljive Ruže i slično. Osvježenje zagarantovano
  9. Kad smo kod hrane, probajte neku novu osvježavajuću i laganu varijantu, tipa sir plus grožđe. Ne peče se, a vi se ne znojite
  10. I možda da svo vrijeme koje imate poklanjate nekome koga volite.

Sad ste vi na redu. Dopunite našu listu i dajte i drugima ideje. Komentari su vaši.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se