9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Jedna zaražena osoba iz Bratunca u bolnici

BRATUNAC – Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije u Bratuncu razmatrana je informacija o trenutnom stanju i preduzimanju preventivnih mjera s ciljem zaštite lokalnog stanovništva od širenja virusa korona i navedeno da je kod jedne osobe potvrđen kovid-19, te da se ona nalazi na bolničkom liječenju.

Na području Bratunca u kućnoj izolaciji trenutno je 15 osoba, saopšteno je iz ovog štaba.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović podsjetio je da su u Bratuncu bile tri osobe pozitivne na virus korona, te naveo da je ponovljenim testiranjem potvrđeno da su dvije osobe negativne, ali da će one još jednu sedmicu provesti u kućnoj izolaciji.

„Moramo se pridržavati uvedenih mjera zaštite od virusa korona s obzirom na to da se bilježi porast broja zaraženih osoba u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i šire. Štab prati situaciju i u saradnji sa Domom zdravlja činimo sve da zaštitimo građane, kao i zdravstvene radnike“, rekao je Mlađenović.

On je pozvao sugrađane da obavezno nose zaštitne maske u zatvorenim javnim objektima, kao i da poštuju fizičku distancu.

Štab je danas informisan da se redovno vrši dezinfekcija svih javnih površina, objekata javnih ustanova i preduzeća, te privrednih i ugostiteljskih objekata u Bratuncu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se