5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Inicijativa gradskog odbora DNS-a Zvornik: Ukinuti plaćanje zakupa na zelenoj pijaci

Izražavamo zahvalnost Skupštini grada Zvornik na usvajanju Inicijative o pomoći preduzetnicima. Njom je ukinuto plaćanje komunalne takse i naknade za zakup javne površine. Međutim, ovim mjerama izostavljena je populacija kojoj je pomoć u poslovanju najpotrebnija.

Zakupcima na Zelenoj pijaci, u gradu Zvorniku, naknada za zakup je sa 110 KM povećana na 150 KM. Oni su i prije ovoga teško poslovali, a uvođenje dodatnih obaveza, pooštravanje propisa i stanje uzrokovano korona virusom učinili su poslovanje skoro nemogućim.

Razumijemo da je lokacija na kojoj se Zelena pijaca nalazi atraktivna mnogima, ali smatramo da Zelena pijaca u ovom gradu treba da opstane.

Za njen opstanak neophodno je ukidanje naknada za zakup na period od godinu dana i šira podrška društvene zajednice kroz potrošnju na istoj.

Pozivamo Skupštinu grada Zvornik da usvoji naš prijedlog o ukidanju zakupa prostora na Zelenoj pijaci na period od godinu dana, a zajednicu pozivamo da nam se pridruži u promociji Zelene pijace koju ćemo organizovati kao širu aktivnost u narednom periodu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se