9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

I večeras demonstracije u Beogradu

Nakon jučerašnjih protesta zbog najave mogućeg ponovnog uvođenja policijskog časa u prestonici i demonstracija koje su eskalirale ispred zgrade Narodne skupštine i danas je ista situacija.

Haos je trenutno u Bulevaru kralja Aleksandra gde je bačeno mnogo pirotehnike, a potom i suzavca. Demonstranti su se razbežali u pravcu Crkve svetog Marka i Tašmajdanskog parka.

Kordon policije bio je postavljen ispred ulaza u Skupštinu grada na Trgu Nikole Pašića 6, gde su na njih nasrnuli demonstranti, koji su lomili ispred sebe žardinjere, klupe, baklje i bacali ka policiji

Policija je krenula da rastera demonstrante, jer su protesti eskalirali u pravo nasilje. 

MUP Srbije je izdao zvanično saopštenje da oni večeras „ni u jednom trenutku nisu ispaljivali suzavac, niti topovske udare“!

Po njihovim navodima, suzavac koji je prekrio dobar deo platoa ispred Doma Narodne skupštine, Pionirskog parka i okoline, ispalili su – demonstranti.  

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u javnom obraćaju izjavio da neće biti višednevne zabrane kretanja, ali da će konačnu odluku o tome doneti Vlada Srbije sutra, na ulicama Beograda je i danas više pristalica raznih političkih opcija.  

Lider Dveri Boško Obradović je povređen na protestima u Beogradu, i leži na pešačkom prelazu sa još jednim povređenim demonstrantom.

„Dobio sam nekoliko udaraca“, izjavio je Obradović uz grimasu oko 20.40 sati, dok je sedeo na pešačkom prelazu na uglu Takovske i Bulevara kralja Aleksandra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se