18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Hrabri šestogodišnji dječak spasio život majci

Šestogodišnji dječak iz Rusije spasio je život majci nakon što je podigao uzbunu kada ju je napao ogroman pas.

Prestrašeni Matveja vozio je bicikl kao vjetar kako bi otišao po pomoć u lokalnu radnju, gdje je vikao „spasite moju mamu, spasite moju mamu“.

Za to vrijeme Olgu Bosonogovu (34) napadao je srednjeazijski ovčar, prenosi „Miror“.

Nekoliko muškaraca potrčalo je da spasi samohranu majku i najzad su uspjeli da otjeraju psa koji ju je vukao po zemlji u selu Ivanovka u blizini Moskve.

Mali Matveja najvjerovatnije će primiti i nagradu za hrabrost što je mami spasio život reagujući brzo kada je vidio krvavi napad i čuo njene očajne krike.

U napadu psa Olga je izgubila ruku.

„Pokušala sam sve, ali pas je bio toliko jak, vukao me je svuda. Doktor mi se izvinio i rekao mi da je stvarno pokušao da mi sačuva ruku, ali ništa nije moglo da se uradi“, rekla je Olga iz bolničkog kreveta.

Bijesne komšije pozvale su policiju da ispita vlasnika psa, govoreći da on dozvoljava životinji da hoda okolo i plaši mještane.

Olga je inače udovica i majka dvoje djece, a sada se plaši kako će brinuti o njima, pošto je ostala bez ruke, prenosi „Telegraf.rs„.

<iframe width="640" height="360" src="//www.ntv.ru/embed/1880163?utm_content=novosti" frameborder="0" loading="lazy" allow="autoplay; fullscreen"></iframe>

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se