5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Hoće li korona odgoditi sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske?

Mnogi poslanici očekuju da se otkaže, odnosno, pomjeri skupštinsko zasjedanje koje je zakazano za utorak naredne sedmice. Razlog, virus korona i to što su poslanik Srđan Mazalica i premijer Radovan Višković pozitivni na virus. 

Nezvanično, čekaju se rezultati za još nekoliko poslanika i ministara. Otkazivanje sjednice za sada nije u planu – odgovorili su nam iz kabineta generalnog sekretara. Novi poslovnik omogućava i onlajn zasjedanja. Da li je to opcija?

“Ne, online opcija zasjedanja nije u ovom trenutku opcija“ – odgovor je predsjednika NS RS Nedeljka Čubrilovića na naše pitanje.
Većina poslanika sa kojima smo razgovarli više su za varijantu pomjeranja sjednice, nego za onlajn zasjedanje. Kažu u tom slučaju sve bi se svelo na glasanje, a ne na raspravu.

“Dok god možemo funkcionisati na način da smo koliko – toliko bezbjedni mi treba da radimo i da javnost vidi šta se radi u Parlamentu Srpske. Mislim da se online sjednice trebaju održavati samo u posebnim uslovima“ – kaže šef Kluba poslanika SDS u NS RS Miladin Stanić.

Nije prvi put da se određene izmjene donesu, a da se na kraju ne praktikuju.
“Moje lično mišljenje takvu mogućnost treba iskoristiti, možda ne sada i odmah, ali u nekom vremenu ukoliko kriza bude ekslairala to svakako treba da bude jedna od opcija“ – kaže za BN TV šef Kluba poslanika PDP-a u NS RS Perica Bundalo.

Predloženi dnevni red sjednice sadrži 18 tačaka. Konačan prijedlog dnevnog reda biće donesen na sjednici skupštinskog Kolegijuma 21. jula, koji će biti održan neposredo pred početak sjednice parlamenta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se