9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Gradski štab: Neće biti Zvorničkog ljeta ove godine!

ZVORNIK – Zbog aktuelne epidemiološke sutuacije Gradski štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim se u ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da kulturno-zabavna manifestacija „Zvorničko ljeto“ ove godine neće biti održana, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik.

Rukovodiocima ustanova i preduzeća preporučeno je da na ulazima obezbijede beskontaktne toplomjere i zabrane ulazak licima sa povišenom tjelesnom temperaturom, a građanima da u parkovima, teretanama, na bazenima i svim drugim javnim mjestima održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra.

Na području grada Zvornika, prema podacima Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, u protekla 24 časa nema novozaraženih virusom korona.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.049 osoba. Pozitivno je bilo 157 lica od kojih je za 26 istekla i propisana kućna izolacija nakon dva uzastopna negativna testa.

Još 45 osoba bile su na dva uzastopna testiranja negativne i one su u kućnoj izolaciji. Aktivno je 86 slučajeva.

Mjera kućne izolacije izrečena je za 370 osoba, a završena je za 448 lica.

U Covid odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je sedam pacijenata, četiri su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice, svi relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja. U protekla 24 časa dva pacijenta su transportovana u UKC Banjaluka zbog teških oblika bolesti.

Inspekcijski organi pojačali su kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se